Holland winkelt
Image default
Verbouwen

Een tuin overdekking is een absolute aanwinst in uw tuin

De vele voordelen van een tuin overdekking

Steeds meer mensen kiezen voor een tuin overdekking. Dat is ook helemaal niet vreemd. Een overkapping van uw terras biedt u namelijk heel veel voordelen. Geniet u ook het liefst zo snel mogelijk van de eerste zonnestralen? Wellicht zelfs al ergens in februari. Dan kan het nog net een beetje koud zijn, maar onder de overkapping is het prima te doen. In de zomer is buiten zitten ook fantastisch, maar ja, we weten allemaal dat teveel zonlicht niet goed is voor onze huid. Dan is de tuin overdekking weer een welkome oplossing. Toch buiten zitten, maar lekker in de schaduw. Wilt u graag buiten zitten met uw visite, maar regent het? De overkapping biedt weer uitkomst. Tenslotte is het bijzonder gemakkelijk dat u niet elke herfst uw tuinmeubilair hoeft op te ruimen. Het kan gewoon blijven staan onder de overdekking en wordt ook veel minder snel vuil.

 

Een tuin overdekking van hout of van aluminium

Of u een houten of aluminium tuin overdekking neemt, is vooral afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. De uitstraling is natuurlijk best heel verschillend. Met hout heeft de overkapping een meer natuurlijke uitstraling. Er zijn overigens nog meer opties, maar we zien in de praktijk dat hout en aluminium het vaakst worden toegepast bij overkappingen in de tuin. Het grote voordeel van aluminium is dat het zo licht en duurzaam is. Het is ook ideaal om aluminium te nemen als u veel glas in de overkapping wenst. Verder heeft u weinig last van onderhoud. Hout is natuurlijk een stuk zwaarder en vraagt om iets meer onderhoud. Wilt u graag een overkapping met een lange levensduur, dan kan dat ook met hout, maar dan is het wel van belang om na te denken over het houtsoort dat u neemt

 

Welk dak krijgt uw overkapping?

Vaak is het dak van de overkapping gemaakt van glas. Maar oprolbaar doek is ook een goede optie. Een nadeel daarvan is wel dat het bij wind en regen opgerold moet worden. Bij glas is dat natuurlijk niet het geval. Verder maakt u glas gemakkelijker schoon en geniet u meer van het zonlicht. Het kan natuurlijk ook dat u de voorkeur heeft voor een bedekking met kunststof. Laat u zich gerust voorlichten door een expert, zodat u een keus maakt waar u jarenlang plezier van heeft.