Holland winkelt
Image default
Toerisme

Paardenvliegen, dazen en stalvliegen zijn nu heel gemakkelijk te vangen.

De lente is al weer een tijdje bezig, de zomer komt er weer aan. Hoge temperaturen! Gezellig buiten zitten met elkaar op het terras, camping of bij een zwembad. Deze gezelligheid kan ook snel verstoord worden, door een gemeen, bijtend insect die zich alleen in de zomer in Nederland bevindt. We hebben het hierover de daas (paardenvlieg). De daas bijt mensen, dit doet de daas omdat de vrouwtjes daas bloed nog heeft om zich te voortplanten. Dazen leggen eitjes, dit doen ze op plekken waar het vochtig is zoals bij sloten en vaak bij hoog gras dat onderin vochtig is. Wanneer dazen zich voor planten krijgt u ook nog meer last van nog meer dazen. Dus voorkom dit en bestrijd de daas met een val waarover de informatie hieronder nadert.

 

 

Paardenvliegen vangen met de Sticky Trap Lijmval

De >>Sticky Trap lijmval << vangt de dazen met de lijm. De Sticky Trap lijmval bestaat uit een emmer of bal met daaraan een touwtje. Het is de bedoeling dat je de emmer met daarop de lijm op hangt dichtbij de plek waar je last hebt van de blindevlieg. Wel moet deze emmer in de zon en wind hangen. De daas heeft infrarode ogen, hiermee kan de daas warmte zien, hierdoor is het ook zo belangrijk dat je de zwarte bal/emmer in de zon hangt in combinatie met de wind. Want als er dan warmte op de bal/emmer komt heeft de daas de neiging om te bijten en hierdoor weer bloed te verzamelen. De daas denkt namelijk dat het een levendig dier is omdat de emmer/bal ook licht rond schommelt. Wanneer de daas probeert te bijten komt de daas vast te zitten met zijn pootjes aan de emmer/bal besmeert met lijm. De paardenvlieg zal nooit meer los komen van de bal of emmer.

Prijzen Sticky Trap dazenval lijm:

  1. 0,5 liter                      €15,95
  2. 1,5 liter                      €32.95
  3. 3,5 liter                      €54,95

 

 Video over het zelf maken van een Sticky Trap lijmval voor vliegen: 

Stalvliegen vangen met een witte emmer  (nieuw)

Tegenwoordig kun je stalvliegen ook vangen met de Sticky Trap lijmval. Je hangt nu alleen een witte emmer in plaats van een zwarte emmer op. De witte emmer besmeer je ook met de Sticky Trap lijm. Stalvliegen gaan op deze witte emmer af omdat de emmer van zichzelf glinstert in combinatie met de lijm wordt dit alleen maar sterker. Wanneer de stalvlieg zijn pootjes op de Resultaten Sticky Trap dazenlijm<< zet komt de vlieg er niet meer van af. Het vee zal veel minder last hebben van alle vliegen.

 

 

Dazen vangen met grote dazenvangers

De daas is ook te bestrijden met een grote dazenval. Deze val is opgebouwd uit een statief, opvangreservoir, mantel en dazenbal. Zo’n dazenval wordt in de meeste gevallen opgehangen in een weiland waar zich vee/paarden bevinden omdat deze val best groot is. Wanneer deze val in elkaar gezet is, werkt die als volgt. De bal moet weer in de zon en in de wind staan. Hier komt de daas namelijk op af doordat de daas hierdoor denkt dat hij/zij bloed kan bijten bij een levendig wezen. Wanneer de daas er achter komt dat dit geen nut heeft vliegt de daas altijd naar het licht toe. In dit geval vliegt de daas in de licht kleurige mantel. Via de lichtkleurige mantel vliegt de daas naar boven heen. Wanneer de daas helemaal naar boven heen is gevlogen via de mantel komt de daas terecht in het opvangreservoir. Uit het opvangreservoir kan de daas nooit meer uitkomen. Zo vang je dus een daas met een dazenvanger.>>een dazenval ( PAARDEN VLIEGEN VAL)<< zijn te koop in veel verschillende merken, dus ook voor verschillende prijzen.

 

Bedankt voor het lezen van de informatie over dazen, paardenvliegen, stalvliegen vangen. Wij hopen dat u door middel van deze informatie wijze bent geworden over het vangen van (paarden)vliegen.

https://sticky-trap.nl/