Holland winkelt
Image default
Toerisme

Geniet van een rondvaart over de Rotterdamse Maasvlakte

Geniet van een rondvaart over de Rotterdamse Maasvlakte

De Rotterdamse Maasvlakte is een groot haven- en industriegebied dat is aangelegd in de Maasmonding. Dit gebied ligt direct aan de Noordzee en is daardoor een belangrijke locatie voor diversie olie terminals en overslag bedrijven. Een rondvaart langs de Maasvlakte is zeer de moeite waard.

Het ontstaan van de Maasvlakte

Het aanleggen van de Maasvlakte is begonnen in de jaren 60 toen steeds meer grote schepen de Rotterdamse Haven aandeden. De toenmalige vaarwegen waren te klein voor het groeiende aantal grote schepen. In 1973 meerden de eerste schepen af op de Maasvlakte. Inmiddels is er ook een tweede gebied bijgekomen genaamd Maasvlakte 2. Met deze uitbreiding werd het oppervlakte van de Maasvlakte vergroot met 2000 ha.

Een rondvaart langs de tweede Maasvlakte

Met Spido kun je naar het uiterste puntje van de machtige Rotterdamse haven varen. Tijdens deze rondvaart is er enorm veel te zien en te beleven. Je vaart vanuit het centrum van Rotterdam over de Nieuwe Maas. Op de heenweg wordt er via het Hartelkanaal naar de Maasvlakte gevaren en op de terugreis vaar je over de Nieuwe Waterweg weer terug naar Rotterdam. Tijdens deze rondvaart kun je genieten van het uitzicht op de enorme containerterminals waar schepen van wel 400 meter volgeladen worden met duizenden containers. Ook kom je langs de Maeskantkering, Maassluis en de dorpjes als Rozenburg en Pernis. Het historische cruiseschip SS Rotterdam mag uiteraard niet overgeslagen worden. En aan het einde van de rondvaart krijg je nog een prachtig zicht op de beroemde skyline van Rotterdam

Dag vullend programma

Een rondvaart door de haven van Rotterdam is met Spido een dag vullend programma. Het inschepen start al om 10:00 in het centrum van Rotterdam. Rond 10:30 volgt de afvaart en wordt je getrakteerd op koffie, thee en gebak. Om 12:00 volgt er een lunch op de boot. Daarna kom je aan op de Maasvlakte en bezoek je met een gids het interessante Futureland. Terug aan boort van de rondvaartboot serveert de chef een wisselend dessert om uiteindelijk rond 17:30 weer terug te komen in het centrum van Rotterdam.

https://www.spido.nl/