Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn de beste schoenentrends voor het najaar?

Dat je in het najaar ander soort schoenen voor jouw kinderen nodig hebt, is waarschijnlijk wel duidelijk. Waar er in de zomer veelal sandalen en open schoenen gedragen worden, zal dat in het najaar niet het geval zijn. Met regenachtig herfstweer en koud winterweer is het belangrijk om vooral warme en regendichte schoenen in de kast te hebben staan. Dit is dan ook een echte must qua kinderschoenen voor het najaar.

Wisselvallig klimaat

In het najaar is het verstandig om goede laarzen voor kinderen aan te schaffen. Aangezien Nederland bekend staat om het wisselvallige klimaat zullen ze goed van pas komen. Vooral in de winter zijn er veel natte en grijze periodes die lang aan kunnen houden. Wil je op deze momenten toch graag naar buiten voor een frisse neus? Dan doe je er goed aan om bij je kinderen regenlaarzen aan te trekken. Kinderen rennen, dansen en stampen nu eenmaal graag door regenplassen heen.

kinderen

Waterdichte laarzen

Als je in de buurt van beekjes woont of vaak het bos intrekt voor een wandeling, zal je regenlaarzen voor kinderen nog vaker nodig hebben. Door het gebruik van de speciale laarzen voorkom je natte sokken bij de kinderen. Als je regenlaarzen voor jouw kinderen wilt gaan aanschaffen, is het handig om op een paar punten te letten. Ten eerste is het belangrijk dat de laarzen goed waterdicht zijn. Verder is het fijn als de kindervoetjes erin warm blijven en dat ze een stevige en dikke zool hebben.

Warme gevoerde schoenen

Naast het kopen van regenlaarzen is het ook belangrijk om warme winterschoenen te kopen. De schoenen dienen comfortabel te zijn, maar misschien nog wel het belangrijkste: je wilt niet dat jouw kinderen koude voeten krijgen. Koop bijvoorbeeld schoenen met een voering van imitatiebont, zo voorkom je koude voeten. Daarnaast is een goede pasvorm van groot belang. Bij te kleine schoenen krijgen kinderen pijnlijke voeten en bij te grote schoenen slippen ze gemakkelijk uit de schoen. Let erop bij het passen van kinderschoenen dat het ruim genoeg is bij de tenen en dat de schoen goed aansluit op de hiel.

Schoenentrends van dit najaar

Kinderschoenen mogen er best een beetje uitspringen, kies daarom niet altijd voor basic kleuren. Er zijn ontzettend veel schoenen te koop in vrolijke kleuren en met leuke printjes. Zo fleur je de sombere herfstdagen makkelijk op. Nog een schoenentrend dit najaar: boots. Denk hierbij aan laarzen, chelseaboots en veterboots. Aangezien dit type schoen hoog is, zijn ze goed geschikt voor de koudere dagen in het najaar. Wissel ze af met stoere en klassieke gympen. Dit schoeisel komt elk jaar weer terug in de collecties van schoenenwinkels. Ze zijn het hele jaar door te dragen.