Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Lang plezier houden van jouw bakvormen met deze tips

Vind je het leuk om cake of taarten te bakken? Dan maak je waarschijnlijk regelmatig gebruik van verschillende bakvormen. Voor een taart gebruik je namelijk andere bakvormen dan voor een cake. Bakvormen zijn dan ook in allerlei verschillenden vormen, maten en materialen verkrijgbaar. Als jij je bakvormen een lange tijd wilt gebruiken is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Vraag jij je af hoe je ervoor kunt zorgen dat bakvormen zo lang mogelijk meegaan? Lees dan snel verder!

Pas op met de vaatwasser

Vraag je van tevoren altijd af of een bakvorm in de vaatwasser kan. Het kan namelijk zijn dat sommige bakvormen niet geschikt zijn voor de vaatwasser. Deze kun je dan beter met de hand afwassen en afdrogen. Als je bijvoorbeeld een aluminium bakvorm in de vaatwasser stopt, is de kans groot dat de buitenste laag wordt aangetast. Dat is natuurlijk zonde. Er zijn ook materialen van bakvormen die wel in de vaatwasser kunnen. Denk bijvoorbeeld aan staal en RVS. Wij raden je alsnog aan om altijd van tevoren de verpakking te checken om eventuele teleurstelling te voorkomen. 

Bewaren in een droge ruimte

Het is belangrijk om bakvormen te bewaren in een droge ruimte. Wanneer een bakvorm vochtig of nat wordt kan het zijn dat er roest ontstaat. Natuurlijk wordt een bakvorm ook nat wanneer je deze schoonmaakt, maar ook dan is het dus belangrijk om deze direct droog te maken. Het zou natuurlijk zonde zijn als je de bakvorm niet meer kunt gebruiken omdat er roest is ontstaan. 

Op zoek naar een bakvorm?

Je weet nu hoe je ervoor zorgt dat jouw bakvorm zo lang mogelijk meegaat. Het belangrijkste is dat je de bakvorm goed droogmaakt, niet bewaart in een vochtige ruimte en niet in de vaatwasser stopt. Is jouw bakvorm toch niet meer goed, omdat je deze al heel vaak hebt gebruikt? Of heb je de juiste bakvorm nog niet in huis? Neem dan eens een kijkje bij Baktotaal Bouwhuis. Dit bedrijf heeft een groot aanbod aan verschillende soorten bakvormen. Vraag jij je af welke bakvorm jij het best kunt gebruiken? Laat je dan adviseren.

https://www.bouwhuis.com/