Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

Wat Buddha to buddha sieraden en armbanden zo gaaf maakt

Al zo lang de mens bestaat, worden er sieraden gedragen. Men wilt ermee opvallen of zich onderscheiden, en zich onderscheiden is precies iets wat sieraden van Buddha to Buddha doen. Sieraden van Buddha to Buddha dragen namelijk een heel verhaal met zich mee. 

Hoe is het begonnen? 

Het motto van Buddha to buddha is ‘embrace life’, wat ‘omarm het leven’ betekent. Dit is begonnen op Goa, een strand in India. Batul Loomans, een ontwerper van Nederlandse afkomst, was tijdens het reizen zoekende naar antwoorden op levensvragen. “Waar staat het leven voor?” “Wat is ware vreugde?” Batul wilde iets creëren wat deze reis symboliseerde. Hij besloot een solide en krachtige armband te schetsen. Deze nam hij mee naar de lokale zilversmid, en zo ontstond Buddha to Buddha. 

Alles is uniek 

Wist je dat alles van Buddha to Buddha met de hand gemaakt wordt in Indonesië? Gemiddeld doet men er drie dagen over om een sieraad te maken van Buddha to Buddha, en alle sieraden zijn uniek. Er is er niet één hetzelfde. Dit maakt Buddha to Buddha zo bijzonder en hiermee onderscheidt het zich. De sieraden bevatten erg veel details waaraan een hoop aandacht aan is besteed. Deze unieke en zeldzame verfijning vind je nauwelijks terug in andere sieraden. 

Gegarandeerde kwaliteit en vakmanschap 

Elk stuk van Buddha to Buddha is gemaakt van het bijna pure 925 Sterling zilver. Dit is ten minste 92.5% puur zilver, en dat voel je. De andere 7.5% is meestal koper. Door deze percentages voelen de armbanden zo solide en sterk aan. Je voelt hem goed zitten, en dat is precies de bedoeling. De kwaliteit is ook te danken aan het ongelooflijke vakmanschap. Langdurige processen, uitgevoerd door mensen met een zeer creatieve geest en een stabiele hand zijn hier een cruciaal onderdeel van. Op dit moment begint het allemaal in ons eigen land, op het hoofdkantoor in Amsterdam. Daar zitten hoogopgeleide designers gevestigd die alle schetsen delen met specialisten, die bepalen of het sieraad gemaakt kan worden met dat ene specifieke ontwerp en welke stappen daarvoor genomen moeten worden. Hierna wordt het ontwerp verstuurd naar Bali in Indonesië, waar de rest van de productie zal plaatsvinden. In Bali zijn honderden lokale ambachtslieden betrokken bij dit proces, welke allemaal met grote nauwkeurigheid en zorgvuldigheid de sieraad maken tot eindproduct. Bali staat ook bekend om het zilvervakmanschap. Dat is ook een van de redenen waardoor Buddha to Buddha daar wordt gemaakt.

Buddha’s meest bekende sierraad: de armband

Een van de meest iconische items van dit wereldbekende merk is, naast de ring, natuurlijk de Buddha to Buddha armband. Altijd met de hand gemaakt en met die unieke uitstraling! Ze vallen op en passen perfect bij elk kledingstuk. Een ander voordeel is, is dat ze zowel armbanden voor mannen als vrouwen verkopen. Ze hebben zelfs unisex modellen, zodat je hem kan uitlenen aan je vriend of vriendin!

 

https://www.juwelierswebshop.nl/sieraden/buddha-to-buddha/