Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het dragen van een heren overhemd

Het dragen van een heren overhemd is een geweldige manier om er stijlvol uit te zien en je comfortabel te voelen. Zorg er wel voor dat je overhemd goed past. Het overhemd moet niet te strak of te los zitten. Als de mouwen bijvoorbeeld te strak om je armen zitten met weinig bewegingsruimte, dan is er een probleem met de pasvorm van dat specifieke overhemd. Dit zal het alleen maar ongemakkelijk maken gedurende de dag en het kan je dag zelfs helemaal verpesten. Ook kan je er slordig of slecht gekleed uitzien als je een slecht passend overhemd aan hebt.

Kleed je naar je lichaamstype

De volgende tip is om je te kleden naar je lichaamstype. Dit klinkt misschien als een voor de hand liggende uitspraak, maar veel mensen weten niet echt wat hun lichaamstype is. Als je een atletische bouw hebt wilt je kleding dragen waarmee je dit kunt laten zien. Zorg ervoor dat je kleding goed past om er niet boxy of vormloos uit te zien. Als je lang en dun bent, probeer dan shirts te dragen die meer aansluiten bij de taille om een ​​meer flatterend silhouet van je figuur te geven. Als je kort en gedrongen bent, probeer dan langere shirts te dragen die tot voorbij je taille vallen. Dit doe je zodat je niet kleiner lijkt dan je al bent.

Weet welke accessoires je gaat dragen

Accessoires zijn de finishing touch van elke outfit. Als je een overhemd hebt gekozen is het belangrijk om te weten welke accessoires je erbij gaat dragen. Je wilt ervoor zorgen dat je accessoires een aanvulling zijn en dat ze niet botsen met je overhemd. Accessoires zijn een makkelijke manier om je uiterlijk te veranderen en wat persoonlijkheid toe te voegen aan je outfits. Dit maakt ze interessanter en unieker.

Ken je schoenen

Als man wil je het doel van je schoenen weten. Ga je voor een formele look? Dan zijn goede schoenen een must. Is het meer een informele gelegenheid? Je kunt waarschijnlijk wegkomen met een paar sneakers of zelfs slippers. Een basisregel is als het evenement om specifieke schoenen vraagt, zorg er dan voor dat je de juiste schoenen draagt. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten herenoverhemden op de markt dat het moeilijk kan zijn om te kiezen welke het beste bij jouw stijl en garderobe behoeftes past. Sommige mensen geven de voorkeur aan overhemden met knopen, terwijl anderen de voorkeur geven aan polo’s. Er zijn mannen die van korte mouwen houden, terwijl anderen de voorkeur geven aan lange mouwen. Daarnaast zijn er verschillende stijlen zoals smoking overhemden en blazers overhemden. Zorg er bij het selecteren van het kleurenschema van je overhemd voor dat ze zo mogelijk precies overeenkomen met de kleur van je pak of broek.