Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Last van misselijkheid? En komt dat door de stress? Deze tips gaan je helpen!

Hoewel misselijkheid door stress vaak voorkomt, hoeft het geen continu probleem te zijn; er zijn manieren om het effect op het lichaam op zijn minst te verminderen. Het belangrijkste dat u moet doen, is herkennen wanneer angst het onderliggende probleem is voor uw misselijkheid.

Als je meer tips wilt lezen, kun je altijd naar de website van Nick de Waard gaan. Hij is expert op het gebied van stressklachten. Of lees dit artikel over misselijkheid door stress.

Acht manieren om door angst veroorzaakte misselijkheid te voorkomen zijn:

  • Vermijd vettig voedsel: zorg ervoor dat u vettig voedsel vermijdt voordat een situatie die angst kan veroorzaken, zal helpen. Dan zal het centrale zenuwstelsel het maagkanaal niet triggeren om het aanstootgevende vettige voedsel te willen verdrijven.
  • Draag comfortabele kleding: wanneer een persoon nerveus is, voelt het lichaam zich vaak ongemakkelijk en stijgt de lichaamstemperatuur. Het dragen van loszittende en ademende kleding helpt voorkomen dat het lichaam te warm wordt, wat kan leiden tot angstmisselijkheid.
  • Drink water: bij misselijkheid en braken verliest het lichaam vocht. Langzaam water drinken kan je helpen gehydrateerd te blijven, zodat je op krachten kunt blijven.
  • Eet overdag kleinere maaltijden: door de hele dag door kleine maaltijden te eten, is er minder voedsel in de maag om overstuur te veroorzaken. Dit helpt ook om de suikerniveaus stabiel te houden, zodat het energieniveau van een persoon ook stabiel is. Als u moet overgeven, kunt u het beste niet eten totdat u klaar bent. Het is het beste om droog voedsel zoals crackers of droge toast te eten totdat de maag tijd heeft om tot rust te komen.
  • Ademhaling: haal diep adem als u zich misselijk voelt. Dit kalmeert de angst en het centrale zenuwstelsel.
  • Zelfpraat: jezelf geruststellen dat alles goed komt, kan de angst helpen kalmeren. Herinner jezelf eraan dat de situatie kan worden beheerd om het centrale zenuwstelsel te kalmeren.
  • Vermijd alcohol/cafeïne: als je angstig bent, kun je het beste alcohol en cafeïne vermijden, die de hartslag kunnen verhogen en daardoor de angst vergroten.
  • Vermijd fysieke activiteit: vermijd fysieke activiteit wanneer u misselijk bent. Hoewel lichaamsbeweging angst helpt verminderen, dient het alleen om bestaande misselijkheid te vergroten. Probeer in plaats daarvan een rustige plek te vinden om te ontspannen.

Wanneer professionele hulp zoeken?

Als je vaak angstig bent en merkt dat je vaker wel dan niet misselijk wordt, is het belangrijk om hulp te zoeken. Een therapeut kan u helpen bij het identificeren van technieken om uw angst te verminderen en uw welzijn te verbeteren. Met behulp van een gratis online directory kunt u een therapeut vinden op locatie, expertise, prijs, enz. Zodra de therapeut is gekozen, kunnen ze helpen bij het identificeren van de beste vorm van behandeling die u in de toekomst kunt gebruiken.

https://nickdewaard.nl/misselijk-door-stress/