Holland winkelt
Image default
Kinderen

Belang van het gebruik van wegwerpluiers

Luiers zijn het belangrijkste onderdeel van de luier van je baby. Gelukkig varieert de luiermaat en kun je de perfecte maat voor je baby krijgen. Het is een beschermende laag voor de huid van je baby die hem comfortabel houdt. Wanneer baby’s worden geboren, is hun huid zacht, glad en vochtig. Het moet worden beschermd tegen de omgeving en luiers helpen daarbij. Luiers houden het gebied rond de anus schoon en droog, wat infectie helpt voorkomen. Ze kunnen ook een echte redder in nood zijn voor baby’s die het risico lopen op urineweginfecties (UTI’s). UTI’s kunnen pijnlijk zijn en zelfs leiden tot complicaties op de lange termijn. Waaronder nierbeschadiging of zelfs nierstenen. Luiers helpen UTI’s te voorkomen door het gebied rond de anus droog en schoon te houden. Laten we eens kijken naar meer redenen waarom het gebruik van wegwerpluiers belangrijk is.

Ze voorkomen luieruitslag

Als je wegwerpluiers gebruikt, zijn ze ook goed om luieruitslag te voorkomen. Luiers houden vocht vast en laten de huidcellen op de billetjes van je baby niet uitdrogen. Een uitslag kan al een dag of twee na de geboorte van uw baby beginnen. Het wordt meestal veroorzaakt door slechte hygiëne, maar het kan ook worden veroorzaakt door iets als irritatie van een luier voering of irritatie door formule-geïnduceerde diarree. Als je vermoedt dat je baby luieruitslag heeft, probeer dan vaker zijn luier te verschonen en zijn billen vaker dan normaal te wassen als hij wegwerpluiers draagt.

Luiers beschermen het gevoelige gebied van uw baby

Wanneer u een wegwerpluier gebruikt, beschermt deze het gevoelige lichaamsdeel van uw baby. Het helpt hem of haar te spelen en te ontdekken zonder te worden blootgesteld aan ziektekiemen en bacteriën van andere mensen op openbare plaatsen. Het beschermt ook tegen eventuele ongelukken die kunnen gebeuren tijdens het buiten spelen.

Ze voorkomen huidirritaties

Als je de luiers van je baby regelmatig verschoont, krijg je de kans om het gebied rond zijn anus elke keer op te ruimen. Dit voorkomt eventuele huidirritatie of infectie daar. U kunt ook doekjes gebruiken om het gebied waar de urine uitkomt op te ruimen. Wanneer u een luier vaak verwisselt, houdt het de zone schoon en droog, wat infectie of irritatie voorkomt. Het is dus belangrijk dat je wegwerpluiers bij je baby’s gebruikt om huidirritaties te voorkomen.