Holland winkelt
Image default
Eten en drinken

De kracht van Aleppo zeep

De meesten van ons kiezen ervoor om ons haar te wassen met shampoo. Toch moet je hier mee uitkijken. Shampoo bevat namelijk vaak parabenen, siliconen en meer schadelijke stoffen. Deze stoffen zorgen dat de shampoo schuimt. Het schuimen van shampoo voelt altijd heerlijk, maar is eigenlijk slecht voor je hoofdhuid en haar. Het alternatief? Zeep. Aleppo zeep bijvoorbeeld is een zeep zonder allerlei chemische toevoegingen. En natuurlijke zeep is wat je wilt om je haar te laten stralen. Chemische producten (die sowieso in veel haarproducten zitten) maken je haar na verloop van tijd futloos en dof. Aleppo zeep reinigt zonder daarbij je haar te beschadigen.

Aleppo

In de Syrische stad Aleppo werden de eerste zeepfabrieken ooit gebouwd. De natuurlijke zeep dankt zijn naam dan ook aan deze stad. De zeep is een behoorlijk harde zeep, die volledig afbreekbaar is en daarmee dus uitermate milieuvriendelijk. De Syrische bevolking is gek op de zeep en gebruiken dit product tegenwoordig nog steeds massaal.

Schoon en stralend haar

Aleppo zeep zal, doordat het een natuurlijk product is, veel minder gaan schuimen dan een standaard shampoo. Het kan ook zijn dat je haren ietwat stugger zijn na het wassen. Je haar wordt vanzelf weer zachter, dus schrik vooral niet! In plaats van conditioner zou je je haar nog even kunnen behandelen met wat appelazijn nadat je de Aleppo zeep hebt gebruikt. Je hoofdhuid kan zo nog extra gereinigd worden mochten er nog zeepresten zijn. Ook zul je glanzend haar krijgen. Er is overigens geen bewijs dat zeep en haaruitval iets met elkaar te maken hebben, al zijn veel mensen huiverig hierdoor. De zeep brengt zoveel voordelen met zich mee, dat het haast onwaarschijnlijk lijkt dat deze zeep en haaruitval een verband hebben.

Olijf- en laurierolie

Olijfolie staat erom bekend een goede werking te hebben op de hoofdhuid. Het reinigt onze hoofdhuid en voedt tegelijkertijd. Je haren worden fris en zijn gehydrateerd. Ook laurierolie heeft een goede en krachtige werking op hoofdhuid en haren. Beide ingrediënten zitten in dit bijzondere stukje zeep. Het is trouwens de enige zeep die kan drijven, door het ontzettend hoge gehalte aan plantaardige olie.

https://24taste.nl/aleppo-zeep-weetjes/