Holland winkelt
Image default
Electronica en Computers

De beste OLED-TV

Welke fabrikanten bieden volgens de OLED-TV-test de beste modellen aan? bekijke onze vergelijking.

In totaal bevat deze test van alle televisiecategorieën meer dan 500 verschillende modellen in de database. Tot slot konden de technische experts van Stiftung Warentest ervoor zorgen dat de OLED-technologie een must was. Vooral de modellen van de fabrikant LG worden aanbevolen. Sommige versies van de merken Philips en Sony en Samsung presteerden echter ook goed in deze tests.

Wij adviseren u om een individuele prijsvergelijking te maken en na te gaan welk model het beste bij u past. Als u geïnteresseerd bent in de verdere resultaten van deze test, vindt u meer informatie op deze pagina van Stiftung Warentest. Vergeet echter niet dat de gedetailleerde testresultaten achter een loonbarrière verborgen zijn.

Meer aan te bevelen OLED-TV’s volgens andere reviews

OLED TV TestIn het HiFi-Forum vindt u ook enkele getuigenissen over verschillende OLED’s, die zeer interessant zijn. Ook hier kunnen de modellen van de reeds genoemde fabrikanten zich doen gelden. Als goed alternatief kunnen echter ook de merken LOEWE, Grundig en Panasonic voor u in aanmerking komen. Meer informatie vindt u hier op deze website.

 

 

OLED-TV Alles wat je moet weten voor je koopt!
OLED TV TestU heeft wellicht gemerkt dat in klassieke LC- of LED-displays bijzonder donkere gebieden op het scherm niet in echt zwart verschijnen. In plaats daarvan kunnen ze precies hetzelfde verwachten met moderne OLED-tv’s, zodat er een schitterend scherm ontstaat. Een dergelijke televisie heeft geen achtergrondverlichting nodig. Dit komt omdat er een andere technologie wordt gebruikt, wat het voordeel heeft dat de algemene lichtsterkte veel sterker is dan bij andere display technologieën. Voor hen betekent dit ook dat het contrast aanzienlijk beter is.

Als gevolg hiervan zou u meestal in staat moeten zijn om het verschil tussen een traditionele LED TV en een OLED TV direct te zien, als u goede videobeelden op het scherm heeft.

Een ander voordeel van OLED technologie is de korte schakeltijd voor beeldsequenties. Als u regelmatig films of sportevenementen bekijkt, zult u de snelle bewegingen opmerken. Dit is vooral belangrijk voor gamers die vaak met de Playstation 4 of de Xbox One spelen.
Compact overzicht van de voordelen van OLED TV’s

Vergeleken met LED’s lichten OLED’s onafhankelijk op en zijn daarom niet afhankelijk van een extra lichtbron.

  • OLED-schermen bieden beter contrast en helderheid
  • Deze schermtechnologie is ook aanzienlijk lichter en smaller in vergelijking met LCD-schermen.
  • OLED’s zijn gelijkmatiger verlicht
https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-oled-tv/