Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Het leven van een tekstschrijver

Wat doet een tekstschrijver de hele dag? Is het een kwestie van in je pyjama achter je laptop zitten en geen zorg in de wereld hebben, of is het zwaarder dan je denkt? Hoe ziet het leven van een tekstschrijver er zoal uit?

 

Je kunt overal schrijven

Als tekstschrijver kun je van elke plek je werkplek maken. Het enige wat je nodig hebt is je opdracht en een laptop of computer. Je kunt vanuit je bed werken, of je woonkamer, een koffietentje, een flexplek of een strand op een tropische bestemming. De wereld ligt aan je voeten! Je bent dus niet specifiek geboden aan een locatie voor je werk. Dat maakt dat je heel flexibel je kunt zijn in waar je heengaat, zolang je maar schrijft.

 

Discipline

Met flexibiliteit komt ook de verantwoordelijkheid streng te zijn voor jezelf. Als tekstschrijver moet je de discipline hebben om voldoende tijd te steken in het schrijven. Doe je dit niet dan mis je deadlines en zal het moeilijker worden opdrachten te vinden. Met name als je ervoor kiest om je werk te doen vanuit een vakantiebestemming, kan het weleens lastig zijn om te gaan zitten achter je laptop en te schrijven.

 

Inspiratie, motivatie en deadlines

Om te schrijven heb je naast motivatie ook inspiratie nodig. Zonder inspiratie komt er niets op papier. Er zullen echter momenten zijn dat je geen inspiratie hebt, maar wel een deadline. Op dat moment moet je toch aan de slag. Het kost energie om jezelf te motiveren en op zoek te gaan naar inspiratie voor je teksten. Het lijkt alsof het leven van een tekstschrijver heel ontspannen is, maar het kan lastig zijn om inspiratie te vinden, helemaal als je onder de druk van een deadline moet presteren.

 

Goede en mindere goede kanten

Het leven van een tekstschrijver heeft goede en minder goede kanten. De vrijheid om te werken vanaf elke plek op de wereld biedt veel vrijheid. Echter heb je met deze vrijheid ook een flinke dosis discipline nodig om zo je werk op tijd af te krijgen. Je moet energie steken in jezelf inspireren en motiveren en soms moet je presteren onder hoge druk. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je blij wordt van je werk.  Voor de een is tekstschrijver het beroep van z’n of haar dromen, voor de ander is het een vloek. 

https://www.textmakelaar.nl/