Holland winkelt
Image default
Dienstverlening

Het beroep dat gaat om cijfers

Het beroep dat gaat om cijfers
Uiteraard, zoals met elk beroep het geval is, is het ook bij het beroep van een boekhouder zo dat niet alle boekhouders exact hetzelfde verdienen. Echter is er natuurlijk altijd een manier om er achter te komen hoeveel de boekhouders in Nederland gemiddeld per maand verdienen.
 
Om hier achter te komen heeft vacature website Indeed een analyse gemaakt van de medewerkers van de website, de gebruikers van de website en van de vacatures die op de website staan. De conclusie die uit deze analyse is voortgekomen is dat een boekhouder in Nederland gemiddeld 3.251 euro per maand verdiend.
 
Het bedrag dat boekhouders per maand verdienen valt hoger uit dan het modaal inkomen per maand in Nederland. Dit is heel logisch als gekeken wordt naar hoeveel tijd en moeite er gaat zitten in het worden van boekhouder. Hier gaat namelijk een goede studie aan vooraf, om compleet voorbereid te zijn op het precieze werk dat een boekhouder doet.
 
Mensen die boekhouder zijn, zijn namelijk verantwoordelijk voor de BTW-aangiftes iedere maand en ieder jaar. Verder stelt een boekhouder de balansen van een onderneming op en wordt hij of zij geacht het jaarverslag van de onderneming samen te stellen. Dit alles doet een boekhouder echter niet alleen voor slechts een onderneming, maar vaak voor meerdere ondernemingen.
 
Uiteraard moeten ondernemingen de boekhouder betalen voor zijn of haar diensten. Dit vormt uiteindelijk het salaris van een boekhouder. Gemiddeld kan een onderneming tussen de vijfhonderd en vijftienhonderd euro per jaar kwijt zijn aan een boekhouder. Het verschil hiertussen ligt aan de grote van de onderneming zelf vaak, maar kan ook liggen aan de status van de boekhouder. Als deze boekhouder erg gewild is, zal hij of zij natuurlijk meer vragen voor zijn of haar diensten.
 
Al met al is boekhouder zijn een erg precies en cijfermatig beroep. Niet iedereen is geschikt om boekhouder te worden, maar we hebben boekhouders wel nodig. Een CEO van een groot bedrijf zou wel eens veel te ongeduldig kunnen zijn om eens goed in de cijfers van zijn of haar bedrijf te duiken. Hiervoor is dan toch echt een boekhouder nodig die ervoor zorgt dat alle cijfers van het bedrijf kloppen, zodat er geen conflicten ontstaan tussen het bedrijf en de belastingdienst bijvoorbeeld. Dus het is maar goed dat er mensen zijn die het nauwkeurige werk van een boekhouder aankunnen om te zorgen dat ondernemingen zich geen zorgen hoeven te maken dat hun cijfers niet kloppen.

Kijk hier voor een gerenommeerde boekhouder in de omgeving van Amsterdam of Haarlem.

 

https://boekhouder-offertes.com/