Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Tennistips

Misschien zit je nu thuis met de allerduurste tennisschoenen, een goed tennisracket zoals de Head Youtek en vraag je je af hoe het komt dat je nog niet zo goed bent. Nou, goed materiaal is belangrijk, maar talent en oefening is net zo belangrijk. In dit artikel geven we vier tips die ervoor zorgen dat je een betere tennisser wordt.

 

Film je eigen spel

Zet een camera neer of laat een vriend je opnemen terwijl je speelt. Bekijk vervolgens de video en onthoud aspecten van je spel die kunnen worden verbeterd. Je zult waarschijnlijk problemen ontdekken met je houding. Kijk of je schoten te kort of te diep zijn. Merk op of je op de verkeerde plaats staat voor een service of wanneer je verdedigt. Kijk of er meer soorten schoten zijn waar je het moeilijk mee hebt. Bijvoorbeeld als je problemen hebt met het raken van hoge stuiterende ballen met je backhand.

 

Eet een mueslireep, energiereep of voedingsreep

Je kunt ook elke andere koolhydraatbron eten. Overweeg ook een snack met wat eiwitten. Door koolhydraten en eiwitten te eten, vul je een deel van de energie aan die je tijdens het spelen hebt verbruikt. Hierdoor kun je langer en effectiever spelen. Een handje gemengde noten is een snelle bron van eiwitten. Gedroogd fruit of een banaan geeft je een snelle dosis koolhydraten tijdens een omschakeling.

 

Strek voor je wedstrijd

Zet vijf tot tien minuten voor je wedstrijd opzij om uit te rekken. Je kunt statisch rekken of dynamisch rekken (een verscheidenheid aan bewegingen maken). Je borst strek je door je armen zo ver te spreiden als je kunt. Je benen strek je door met ongebogen knieën je tenen aan te raken.

 

Doe een cardiotraining van een drie of vier uur per week.

De beste oefeningen die je kunt doen zijn hardlopen of zwemmen. Cardio zal je uithoudingsvermogen helpen vergroten en ervoor zorgen dat je snel over het veld kunt bewegen.