Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Besparingstips voor tijdens het boodschappen doen

Iedereen vindt het leuk om een koopje te scoren natuurlijk. Het geeft een heel goed gevoel, maar het zorgt er ook voor dat je meer geld overhoudt voor leuke dingen. Vandaag geven we vijf extreem handige tips om geld te besparen tijdens het doen van je boodschappen.

 

Bekijk het scherm bij de kassa tijdens het afrekenen

Soms maken kassamedewerkers en systemen fouten Back office software en front office software, zijn nu eenmaal niet feilloos. Er is dus altijd een mogelijkheid om te veel te betalen of niet die speciale deal te krijgen. Daarom is het altijd belangrijk om naar de kassa te kijken.

 

Winkel voor bepaalde goederen na feestdagen

Veel goederen, waaronder snoepjes met kerstthema, bakmixen, kruiden, enz. worden na de feestdag altijd met grote kortingen aangeboden. Dus als je het niet erg vindt om oranje, gele en rode snoep te eten, dan kan winkelen naar snoep naar Halloween tot grote besparingen leiden.

 

Vermijd individueel verpakte items

Wanneer voedsel individueel verpakt wordt, is het meestal duurder. Overal, van individueel verpakte kipfilets tot avocado’s, je zult merken dat deze goederen zijn geprijsd voor het gemak en niet voor de kwantiteit.

 

Controleer de grootte en het gewicht

Als je twee of meer producten/merken vergelijkt, is het altijd belangrijk om te kijken naar de grootte en het gewicht van de individuele eenheid, zodat je weet of je een voordeel hebt ten opzichte van de andere als het gaat om de hoeveelheid product die je krijgt en hoeveel het kost.

 

Controleer eenheidsprijzen

Wanneer je een product in de supermarkt zowel in een enkel- als in een meervoudsverpakking kunt kopen, is het belangrijk om altijd eerst goed de individuele stuksprijs te controleren. Bijvoorbeeld, als er een droos met drie luchtverfrissers voor €4 is, maar een individuele kost slechts €1,10, dan betaal je in feite een extra €0,23 per eenheid.