Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Je vloer onderhouden

Als je een tegelvloer neemt in je keuken of badkamer dan is dit een duurzame keuze. Dit zijn namelijk wel de kamers in huis die vaak nat worden. Je kunt hier dus beter geen tapijt opleggen want dat is niet handig met al die nattigheid. Als je een tegelvloer hebt moet je wel zorgen dat je deze goed verzorgd en onderhoud. Als je dat doen dan kan hij er jarenlang uitzien als nieuw. Je moet hier wel een beetje moeite voordoen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om jouw tegelvloer mooi en nieuw te houden. Het zijn technieken die geschikt zijn voor imitatietegels en keramische tegelvloeren.

Allereerst is het slim om dagelijks te vegen of te stofzuigen. De voorkeur gaat uit naar vegen omdat dat minder herrie maakt. Af en toe wel stofzuigen want je krijgt hier wel meer viezigheid mee weg. Als je wilt dat natte plekken hebt gelijk schoonmaken want hier kan vuil op gaan aankoeken en dat is lastig verwijderen.

Je moet je tegels dweilen met warm water. Als je vloer vlekken heeft kun je dit het beste afnemen met een vochtige dweil. Tijdens het dweilen moet je constant je dweil reinigen zodat je niet de viezigheid verspreid over de vloer.

Droog de vloer ook na het dweilen. Ook als je het alleen met water doet. Op deze manier voorkom je dat er nieuwe vuil zich ophoopt en weer opnieuw vlekken komen.

Als er iets vochtigs is gemorst in de keuken dan moet je dit altijd gelijk schoonmaken. Als je dit laat liggen dan trekt het in de voegen. Niemand heeft zin in de tegels schoonmaken of de voegen schoonmaken. Als je het allemaal een beetje bijhoud dan voorkom je ook de hardnekkige vlekken.

http://www.voegxpert.nl