Holland winkelt
Image default
Bedrijven

De voordelen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen

De afgelopen jaren is er een hoop te doen geweest over de verloedering van de aarde. Er wordt te veel uitgestoten, te veel gekapt en fossiele brandstoffen worden volledig uitgeput. Dit heeft allemaal te maken met de steeds maar groeiende bevolking van onze planeet. Eén van de grootste boosdoener is het gebruik van gas en stroom wat duurzamer kan worden opgewekt. Een oplossing hiervoor is het laten installeren van zonnepanelen, en het aantal mensen die zonnepanelen kopen stijgt dan ook met de dag. Wat is er zo voordelig aan zonnepanelen? Hieronder staan een aantal argumenten waarom ook u over zou moeten stappen op zonnepanelen.

–          Verantwoord stroom opwekken

Zonnepanelen zijn een verantwoorde keus wat betreft uitstoot. Bij het opwekken van de energie komt geen CO2 in de lucht terecht: er wordt per jaar per m2 zonnepaneel 60 kilogram CO2 bespaard.

–          Hoger energielabel en dus een hogere woningwaarde

Wanneer u investeert in zonnepanelen zal het energielabel wat op uw huis in een hoger segment komen. Dit betekent concreet dat uw huis meer waard wordt: de koper profiteert van goedkopere energie zonder er zelf in te hoeven investeren

–          Lagere energierekening

Doordat u uw eigen elektriciteit opwekt, vervalt een deel van de energie die u van de leverancier afneemt. Dit resulteert in een lagere energierekening.

–          Duurzame bron

De zon schijnt in Nederland niet vaak genoeg, echter zijn er bijna elke dag toch wel goede uren zon. Daarbij komt dat het een onuitputbare bron is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld fossiele brandstoffen.

–          Subsidie zonnepanelen

Momenteel zijn er nog geen concrete subsidies voor het aanschaffen van zonnepanelen, echter hoeft u over de panelen geen belasting te betalen. Dit scheelt u toch al 21% bij de aanschaf! Verder zijn er plannen om de aanschaf voor zonnepanelen (deels) te subsideren.

Bij het aanschaffen van zonnepanelen doet u naast uzelf vooral de planeet een plezier. Bij het overwegen van zonnepanelen dient u hier wel een geschikt dak voor te hebben. Wanneer uw dak niet voldoende in de zon zit overdag, door bijvoorbeeld de ligging of vorm, kunnen de panelen duur uitpakken. U doet er verstandig aan dit vooraf te bespreken met de aannemer, zodat u kunt kijken of uw situatie geschikt is voor zonnepanelen.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/