Holland winkelt
Image default
Banen en opleidingen

Leer een hoogwerker besturen tijdens de opleiding

Wanneer je veel werkzaam bent met een hoogwerker dan dien je daarvoor een opleiding te volgen. Een hoogwerker opleiding is weggelegd voor bijvoorbeeld mensen die in de bouw veel te maken krijgen met een hoogwerker, een glazenwasser of een schilder. ZO zijn er nog veel meer beroepen waar veel gewerkt wordt met een hoogwerker. Een hoogwerker is een gevaarlijk apparaat en je dient deze goed te kunne besturen, voordat je er gebruik van maakt en daarmee misschien wel je eigen leven of die van een ander op het spel zet. Het behalen van een certificaat om een hoogwerker te mogen besturen doe je middels een hoogwerker opleiding. 

In eigen bedrijf

De hoogwerker opleiding kan gevolgd worden op locatie van een bedrijf, maar je kunt ook n aar een locatie toekomen wanneer je zelf niet beschikt over een locatie of een hoogwerker. Wanneer er wel ruimte is voor de hoogwerker opleiding op jouw eigen locatie, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogwerker opleiding die je samen met andere kunt volgen. De groepsopleiding kan maximaal in een groep van 12 mensen, tenzij je gebruik veel maken van meerdere instructeurs tijdens de hoogwerker opleiding. Wanneer de hoogwerker opleiding plaatsvindt op de locatie van jouw bedrijf, wordt er geacht dat je jouw hoogwerkers ter beschikking stelt. Kom je op de locatie waar de hoogwerker opleiding ook wordt aangeboden, kan je gebruik maken van de hoogwerkers die daar ter beschikking worden gesteld. 

 

Besturen van een hoogwerker

Een hoogwerker opleiding is van belang wanneer je veel klussen uitvoert waar je een hoogwerker voor nodig kan hebben. Er zijn verschillende soorten hoogwerkers. Iedere hoogwerker heeft dan ook een eigen besturingssysteem. Tijdens de hoogwerkers opleiding zal je de basiskennis van de hoogwerker worden uitgelegd en krijg je ook les in het besturen van de hoogwerker.