Holland winkelt
Image default
Auto’s en Motoren

Dashcams met compleet zicht

Dashcams zijn over het algemeen al in staat u een behoorlijk eindje verder te helpen om uw onschuld te bewijzen bij bijvoorbeeld een ongeluk. Dashcams voor en achter zijn echter nog een stuk sterker en kunnen ook in een stuk meer situaties als geldig bewijsmateriaal worden gebruikt. Een dashcam voor en achter brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder leest u daar meer over.

 

Voordelen van een dual dashcam

Een dashcam voor en achter filmt zoals uit de woorden al af te leiden valt zowel van de voor als van de achterkant van de auto. Dit komt erop neer dat indien u van achter geraakt wordt door een auto die fout zit, dit net zo goed op beeld is als wanneer u van voor geraakt wordt. U vergroot dus de kans dat u beelden heeft die als bewijsmaterialen kunnen gelden. Dit principe kan er weer toe leiden dat u veel makkelijker de schadevergoeding waar u eigenlijk recht op heeft kunt krijgen van de verzekering. Ook kan uw zaak een stuk sneller worden afgehandeld doordat er simpelweg genoeg bewijs is.

 

Opties en functies

Ook dashcams voor en achter kunnen nog per variant verschillende opties en functies hebben. Een functie die bijvoorbeeld bij sommige dashcams aanwezig is is de zogenaamde parkeerfunctie. Deze functie zorgt dat er ook gefilmd wordt wanneer uw auto geparkeerd staat. Indien er dus iets gebeurt terwijl u niet rijdt kan dit ook op beeld staan en later terug worden gekeken en als eventueel bewijsmateriaal worden gebruikt. Ook de G-sensor is een functie die veel mensen willen bij hun dashcam. Deze functie stelt namelijk direct alle beelden veilig wanneer er een ongeval is gebeurt. Dit doet het apparaat door een ongeluk waar te nemen door middel van bepaalde schokken die ontstaan.