Holland winkelt
Image default
Alarmsysteem

Handig zo’n elektrische deur vindt je niet!

Elektrische deuropener

Een deur, hoe vaak loop je er op een dag wel niet door heen. In ieder geval enorm vaak. Een deur wordt gebruikt om verschillende delen van een gebouw of een kamer van elkaar af te sluiten en ook een opening om er terecht te kunnen komen. De meeste mensen hebben een normale deur thuis die je moet duwen of trekken en ook zelf weer dicht moet doen. Maar ook is er een elektrische deuropener deze opent de deuren als er iemand voorstaat zonder dat diegene de deur ook maar met een vinger aan hoeft te raken.

 

Gebruik van elektrische deuren

Een elektrische deuropener is er zowel voor een draaideur als voor een schuifdeur. Een elektrische deuropener zien we vooral veel bij kantoren, winkels maar ook bij overheidsinstellingen als gemeente huizen, ziekenhuizen en politiekantoren. Vooral in ziekenhuizen en andere zorginstellingen als verplegingshuizen zie je veel deuren die automatisch open en dicht gaan. Hier worden vooral veel schuifdeuren gebruikt om het gemakkelijker te maken.

Drukknoppen

Bij een elektrische deur kan het zo zijn dat je er alleen maar voor hoeft te staan en dat deze open gaat door een bewegingsmelder. Als er beweging is voor de deur dan schuift of draait deze automatisch open, maar dit hoeft niet. Het kan ook zo zijn dat de deur zich opent door dat je op een knop moet drukken. Dit zijn in vrij veel gevallen of een ronde drukknop of een rechthoekige drukknop met daarop de tekst open. Druk je op deze knop dan ontgrendeld de deur zichzelf en opent hij zich ook voor je zonder dat je er eigenlijk ook maar iets voor hoeft te doen.

Handigheid en hygiënisch 

Een elektrische deuropener is voor veel mensen een top uitvinding. Zo kun je bijvoorbeeld met krukken lopen of moeite hebben met deuren te openen door een speciale reden. Natuurlijk zijn we in veel gevallen dan nog wel creatief genoeg om een oplossing voor dit probleem te vinden, maar het scheelt enorm veel moeite als de deur zichzelf opent. Of dit nou contactloos is of door op een simpele knop te drukken. Deze handelingen zijn voor iedereen te doen. Naast dat het handig is om een elektrische deur te hebben kan het ook nog eens veel hygiënischer zijn als deze contactloos is. Als de deur namelijk contactloos open gemaakt kan worden dan zitten mensen niet allemaal met hun handen aan de deurkruk en dus hebben mensen minder bacteriën hierdoor op hun handen.

https://www.elocktron.nl