Holland winkelt
Image default
Alarmsysteem

Sloten als puzzels oplossen

Voor sommige mensen zijn sloten net een puzzel. Deze mensen zijn namelijk zo behendig dat ze via het sleutel gat en slot kunnen oplossen als een puzzel! Ze doen dit met behulp van speciaal gereedschap dat men ook wel lockpicks noemt. Deze tools zijn gewoon online te bestellen bij verschillende webshops.
 
Sommige mensen snappen niet dat dit zomaar mag, ze denken dat dit een gevaar is voor de veiligheid. Maar het is echt niet makkelijk om een slot te openen met lockpicks. Je kunt zelfs stellen dat het moeilijker is om een slot te openen met lockpicks dan het openen van een slot met een breekijzer of boormachine.
 
Het is zelfs een sport om sloten te openen met deze lockpicks. Uit de hele wereld komen deze sporters bij elkaar en proberen ze zo sloten op te lossen als puzzels. De reden dat het legaal is, is omdat er in de geschiedenis van criminaliteit in Nederland er slechts enkele gevallen bekend zijn van het gebruik van een lockpick. De politie ziet het dus niet als een realistisch gevaar. Dat is ook niet zo heel vreemd omdat het makkelijk een paar uur kan duren voordat je een nieuw slot open krijgt met lockpicking.
 
Het is dus echt voor de sporters die er plezier van beleven om een slot op deze manier te slim af kunnen zijn.