Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Geboortekaartjes voor een tweede kindje

Hoera, je bent zwanger van een tweede kindje! Dat brengt weer een hoop veranderingen met zich mee. De overgang van één naar twee kinderen zal wel veel minder heftig verlopen als toen je eerste kindje geboren werd. Toch blijft het een enorme levensverandering want met een peuter die al rondloopt wordt het toch best een stukje drukker. Maar zo’n broertje of zusje erbij is wel superleuk voor je eerste kindje.

 

Je kindje voorbereiden op een broertje of zusje

De komst van een tweede kindje zal voor je eerste kindje nog wel een grotere verandering zijn dan voor jullie als ouders. Hij heeft jullie dan niet meer alleen voor zichtzelf en zal vanaf de geboorte de aandacht moeten delen. Een beetje jaloezie zou dan zomaar kunnen ontstaan.

Het is daarom erg belangrijk om je oudste zoon of dochter goed te betrekken bij het zwangerschapsproces. Zo zal hij of zij ook uitkijken naar een broertje of zusje in huis. Als je de baby eenmaal gaat voelen in je buik laat je kindje dan de schopjes in je buik voelen en laat beelden zien die je op internet kunt vinden van een groeiende baby in de baarmoeder. Voor peuters is het natuurlijk heel moeilijk te begrijpen dat er een baby in je buik groeit.

Geboortekaartjes voor een 2e kindje

Wat ook een superleuk idee is om samen met je oudste zoon of dochter een geboortekaartje uit te zoeken. Er zijn heel veel leuke geboortekaartjes 2e kindje te vinden waarop beide kindjes in de hoofdrol staan. Zo wordt je oudste zoon of dochter ook betrokken bij het kaartje en zal hij of zij zeker trots zijn. Bij Koningkaart zijn er heel veel leuke ontwerpen voor een geboortekaartje broertje of zusje. Dat kunnen bijvoorbeeld leuke dieren geboortekaartjes zijn met twee olifanten, twee giraffen of twee beertjes. Maar ook zijn er designs waarbij de twee kinderen meer zichtbaar zijn zoals de silhouet kaarten twee kinderen die op een wereldbol staan ofop het strand.

Eén, twee drie kindjes op je babykaartje

Nog leuker, er is een derde kindje op komst! Dan kies je natuurlijk voor een geboortekaartjes 3e kindje met alledrie de kinderen erop. Bij Koningkaart zijn er voor alle gezinssamenstellingen kaartjes te vinden in verschillende stijlen. Hoe leuk is dat. Niet alleen voor jullie maar ook voor de ontvanger is zo’n maatwerk geboortekaartje superleuk. 

Meerdere kinderen makkelijker of juist niet?

Tja, bij de eerste zwangerschap is alles nieuw en ben je nog behoorlijk onervaren en onzeker. Je weet eigenlijk niet goed wat je kunt verwachten totdat de geboorte een feit is. Bij de 2e of zelfs 3e weet je wel min of meer wat er te wachten staat en zullen een hoop dingen wat makkelijker gaan.

https://koningkaart.nl/geboortekaartjes-2e-kindje