Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Waar moet ik op letten bij het kopen van een terrasoverkapping?

Heerlijk een overkapping in de tuin. Wie wil er nu niet zo lang mogelijk genieten van de tuin. Het is de ideale plek om af en toe even de schaduw op te zoeken of toch lekker buiten te zitten als het regent. Als je een terrasoverkapping gaat aanschaffen moet je wel rekening houden met een aantal dingen.

 

De kwaliteit

Het is heel belangrijk om naar de kwaliteit van de overkapping te kijken. Hout heeft over het algemeen ene goede kwaliteit. Vooral als je kiest voor harthout of Douglashout. Als je kies voor een ander soort hout moet je deze goed voorbehandelen en goed bijhouden. Dit kan je doen door het hout een keer in de zoveel tijd te beitsen of te lakken. Kies je voor aluminium dan moet je wel goed opletten. Aluminium is lichter dan hout en gemakkelijk in onderhout. Echter zijn er aanbieders die veel te dunne aluminium aanbieden waardoor het na verloop van tijd gaat verkleuren. Bij een gerenommeerd bedrijf als terrasoverkapping Brabant, weet je zeker dat je aan het juiste adres bent.

 

Het dak

Als je een dak op je overkapping wilt heb je verschillende keuzes. Dit is wel belangrijk om over na te denken. Als je kiest voor een gesloten dak dan is deze vaak afgedekt met golfplaten of hout. Ideaal als je graag in de schaduw zit, maar het kan af en toe wel donker zijn. Je kan ook kiezen voor een Glazen dak. Dit geeft geen schaduw maar je kan wel langer genieten van het licht.

https://degoedkoopsteveranda.nl/terrasoverkapping-brabant/