Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

Welke deurklink kopen? De beste 5 tips

Een deurklink kopen lijkt op een eenvoudige taak, maar als je geen idee hebt waar je op moet letten en hoe je de juiste deurklinken moet uitkiezen dan kan je wel enige uitdagingen tegenkomen tijdens de aanschaf. Lees de tekst hieronder goed door als je de 5 beste tips tegen wilt komen om een deurklink te kopen.

 

Tip 1: Deurklink kopen en de materiaalkeuze

Wil je een deurklink kopen, dan ga je moeten kiezen voor een bepaald materiaal. Je hebt namelijk een groot aanbod aan soorten materialen, waaronder Populaire opties zoals brons, hout, kunststof, RVS, messing of aluminium. Welke materiaal je kiest hangt voornamelijk af van de sfeer die je in de ruimte wilt creëren, maar ook van je budget en van het onderhoud die je bereid bent uit te voeren. Er komen echter wel andere voordelen en nadelen kijken bij elke materiaalsoort en ook het prijskaartje en de uitstraling verschilt onderling enorm.

 

Tip 2: Een deurklink kopen voor binnengebruik

Koop je een deurklink voor je binnendeur, dan ga je vooral rekening moeten houden met de soort sloten die je kunt kiezen. Je kunt namelijk kiezen tussen dagsloten en nachtsloten, waarbij je met een dagslot kunt zorgen dat de deur geopend blijft of juist dicht blijft. Met een nachtschoot kan je de deur goed en stevig op slot doen. 

 

Tip 3: Een deurklink kopen voor buitengebruik

Heb je een deurklink nodig voor de buitendeur, kies dan voor weerbestendige deurknoppen die goed bestand zijn tegen de vele weersomstandigheden in ons land. Een ander punt die van cruciaal belang is bij het kopen van deurklinken zijn dat je moet kiezen voor inbraakwerende deurknoppen die veilig zijn.

 

Tip 4: De prijs versus de kwaliteit

Kies altijd voor het kopen van kwalitatief goede deurklinken, zeker als je van een lange levensduur en van een optimale werking uit wilt gaan. Deurklinken van topkwaliteit mogen best meer geld kosten dan goedkope deurklinken van minder stevig kwaliteit. De prijzen die bij een deurklink kopen komen kijken liggen ergens tussen de € 10 en € 25 voor binnengebruik en zijn ongeveer ruim € 10 tot € 40 voor buitengebruik. Wil je een expert inhuren voor de plaatsing van de deurklink, dan kan je rekenen op arbeidskosten van € 50 tot € 150.

 

Tip 5: Kies de juiste vorm

De vorm die je kiest als je een deurklink kopen gaat zegt veel over de sfeer en de uitstraling binnenshuis. Er zijn namelijk verschillende vormen waar je uit kunt kiezen, waaronder hoekig, sierlijk gekruld, rondom afgerond, ovaal en recht. Je kunt ook de vorm kiezen van de knop van de deurklink en van de afdekplaatjes die hierbij horen. Vind je het moeilijk om zelf de juiste vorm uit te kiezen, dan kan je altijd om advies vragen aan een ervaren deskundige. Een deskundige kan je overigens ook aangeven op welke manier je de plaatsing van de deurklink moet regelen en je kunt uitleg krijgen over de werking, wat opties zijn qua deurbeslag en alles over het onderhoud van de deurklinken.