Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

Uw tuin egaliseren kunt u beter uitbesteden

Bent u van plan om binnenkort uw tuin te egaliseren? Dan is het aan te raden om deze klus uit te besteden aan een specialist. Zo kan een stratenmaker, een hoveniersbedrijf, een tuinman of een andere tuinspecialist uw tuin egaliseren en dat op een snelle en efficiënte manier. De reden waarom u het egaliseren van uw tuin het beste kunt uitbesteden is omdat dit de basis van uw tuin gaat vormen. Een egale tuin vormt de ondergrond voor de beplanting, de bestrating en een eventuele vijver.

Waarom een tuin egaliseren altijd nodig is

Wanneer de ondergrond van een tuin hobbelig is dan is het niet mogelijk om een tuin aan te leggen. Op een hobbelige ondergrond kan namelijk geen tuinbestrating gelegd worden en is het niet mogelijk om een mooi gazon aan te leggen. Het egaliseren van een tuin is bij het aanleggen van een tuin of in het geval van een tuinrenovatie dan ook altijd noodzakelijk. Indien de tuin niet geëgaliseerd wordt en bijvoorbeeld de tuinbestrating gelegd wordt dan zal deze gaan verzakken. Daardoor ontstaan er na een regenbui flinke plassen en zullen de verzakkingen alleen maar toenemen.

Bij het leggen van graszoden of bij het zaaien van een mooi grasveld is het ook noodzakelijk dat de tuin eerst geëgaliseerd wordt. Gebeurt dat niet dan zult u een hobbelig gazon krijgen waarin na een regenbui ook plassen ontstaan. Dat zal tot gevolg hebben dat het gras dood gaat of bruine plekken gaat vertonen. Kortom: het egaliseren van een tuin is erg belangrijk.

Is het egaliseren van uw tuin duur?

Wanneer u uw tuin gaat egaliseren dan zult u linksom of rechtsom met kosten te maken krijgen. Kortom, zowel in het geval u zelf uw tuin gaat egaliseren als in het geval dat u uw tuin laat egaliseren krijgt u met kosten te maken. De kosten zullen vrij laag zijn in het wanneer u uw tuin zelf gaat egaliseren. Althans, dat kan het geval zijn. Wanneer het egaliseren van uw tuin namelijk niet op de juiste manier gedaan wordt en in de toekomst problemen krijgt dan kunnen de kosten flink in de papieren lopen. Het is daarom aan te raden om het egaliseren van uw tuin altijd uit te besteden aan iemand die daar verstand van heeft.

Wij zijn van mening dat de kosten helemaal niet schrikwekkend zijn. Voor het egaliseren van een kale tuin betaalt u ongeveer 25 a 50 euro inclusief BTW per uur. U kunt met het hoveniersbedrijf, de tuinman of de stratenmaker ook een vaste prijs (een offerteprijs) afspreken. Tevens is het in overleg met het bedrijf vaak ook mogelijk om een tarief per m2 af te spreken.

https://www.vergelijkhoveniers.nl