Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

Golfplaten kopen

Ben je van plan een tuinhuisje of schuur te gaan plaatsen? Dan ben je je vast aan het oriënteren op de materialen die je nodig hebt voor dit project. Natuurlijk moet er een dak op het bouwwerk en hiervoor zou je voor golfplaten kunnen kiezen. Golfplaat zijn namelijk goedkoop, doen wat ze moet doen en makkelijk te monteren. Er zijn diverse golfplaten te verkrijgen, in allerlei prijsklassen. Wij vertellen je graag meer over deze duurzame en betaalbare optie.

 

Verschillende type golfplaten

Golfplaten komen in verschillende uitvoeringen. Het verschil zit hem in het materiaal, maar ook in de levensduur en hoeveel licht het doorlaat. Het is afhankelijk van jouw wensen welke golfplaat je uiteindelijk koopt. Om je alvast op weg te helpen behandelen we hier de typen golfplaten en hun eigenschappen.

 

Metaal

Allereerst zijn er metalen golfplaten. Deze hebben als kenmerk dat ze geen licht doorlaten en niet heel flexibel zijn, maar wel ontzettend stevig en met een lange levensduur. Het wordt vaak gebruikt voor garages of loodsen. Het houdt geen warmte binnen, dus wanneer je bijvoorbeeld veel in de garage werkt zal het snel koud worden.

 

Kunststof platen

Je kunt ook kiezen voor kunststof golfplaten. Deze laten licht door en is het dus perfect te gebruiken bij serres of veranda’s. Het is daarnaast goed betaalbaar en geluiddempend. Wanneer het hard regent zul je hier dus weinig last van hebben. Bij dit type golfplaat kun je ook kiezen voor dubbelwandige platen, die extra geluid dempend zijn.

 

Vezelcement voor de perfecte geluiddemping

Wil je dezelfde kwaliteit en duurzaamheid als metaal, maar wel geluiddemping en geen condensvorming. Kies dan voor vezelcement. Dit materiaal laat geen licht door, maar er zal geen condens vormen omdat het ademt. Vocht zal dus ook niet zo snel om zich heen grijpen in de ruimte. Vezelcement is heel geluiddempend, meer nog dan kunststof. Heel fijn wanneer je een serre met dit type golfplaat wilt bedekken. Het plaatsen is wel wat lastig omdat het materiaal niet erg flexibel is.

 

Bitumen

Als laatste is er nog bitumen. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het sterk en flexibel is. Het plaatsen van dit type is dan ook niet heel lastig. Je kunt de golfplaat op maat zagen en helemaal afstemmen op jouw wensen. Je kunt dit type plaat namelijk in verschillende kleuren krijgen. Dit type plaat laat geen licht door.

 

Online bestellen

Welke type golfplaat het beste past bij jouw doel moet je zelf beslissen. Maar kom je er niet uit, dan kun je je altijd laten adviseren. Bij Van Viegen werken professionele medewerkers die jou telefonisch  alles kunnen vertellen over welk type plaat geschikt is. Je kunt ze hier vervolgens gemakkelijk bestellen en snel bij jou thuis verwachten.