Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

Gebruik worteldoek

Een nieuwe tuin aanleggen of aan laten leggen. Dat is vaak een flinke klus. Vooral omdat er eerst bekeken moet worden wat je precies met de tuin wilt doen. Juist in deze tijden dat wij erop worden gewezen om een zo groen mogelijke tuin te maken. Er zijn zelfs acties om stenen te wippen. Dus stenen uit de tuin en hiervoor groen in de plaats. Veel bedrijven kunnen helpen met het aanleggen van een nieuwe tuin. Ook het ontwerp kan je uit handen geven, mits je zelf leuke ideeën hebt. Echter is het wel van groot belang, voordat de tuin definitief wordt gelegd hier een worteldoek onder te leggen.  

Een worteldoek is een speciaal type afdekmateriaal dat wordt gebruikt om plantenwortels te beschermen. Het is een dunne, maar stevige stof die de wortels van planten bedekt en beschermt tegen droogte, bodemerosie, ongedierte en andere schadelijke invloeden. De stof is meestal gemaakt van kunststof, zoals polyethyleen, en beschermt de wortels terwijl ze groeien en zich ontwikkelen. Het wordt vaak gebruikt in landbouw, tuinieren en sierteelt. Het kan worden gebruikt om planten te beschermen tegen kou en extreme temperaturen, en het kan ook helpen om de bodemtemperatuur te reguleren.

Bestel een rol antiworteldoek

Een antiworteldoek is een soort geotextiel (doorlaatbaar textiel) dat wordt gebruikt als een barrière tussen de grond en het wortelstelsel van een plant. Het wordt meestal geïnstalleerd als een bedekkende laag boven op de grond of als een laag onder in de grond. Het is ontworpen om te voorkomen dat de wortels de grond omhoogduwen of in bepaalde gebieden groeien. Het is ook bedoeld om te voorkomen dat er ongewenste planten in de omgeving komen. 

Via FVR-Trading zijn rollen antiworteldoek te bestellen. Afhankelijk hoeveel er nodig is, kan hier een rol besteld worden. De afmetingen zijn hiervan klein, naar extreem groot.  Ook diverse andere producten zijn hier te bestellen. Bekijk de website voor meer informatie.