Holland winkelt
Image default
Meubels

De leukste salontafel trends

Salontafels zijn een belangrijk meubelstuk in elke woonkamer. Naast het praktische doel van het neerzetten van drankjes en snacks, kunnen ze ook fungeren als een centraal punt in de kamer en de inrichting aanvullen. Ook worden salontafels vaak gebruikt om aan het einde van een lange dag de benen op te ondersteunen, zodat er lekker achterover geluierd kan worden. Gezien deze functies van de salontafel, zijn er ook verschillende salontafels te vinden op de markt. Tegenwoordig zijn er ook diverse trends die populair zijn. In dit artikel zullen er een aantal van deze trends worden besproken en toegelicht. Lees dus snel verder!

Ga voor de minimalistische look

Een minimalistische stijl is ook nog steeds populair en past goed bij een moderne inrichting. Een minimalistische salontafel is eenvoudig van ontwerp en wordt vaak gemaakt van dunne metalen of houten poten met een glazen tafelblad. Dit creëert een eenvoudige maar elegante uitstraling die jouw woonkamer een tijdloze uitstraling geeft.  Met een minimalistische salontafel kun je ook eigenlijk nooit de mist in gaan, en is daarom altijd een goede keuze!

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer zijn populairder dan ooit tevoren. Deze materialen creëren een warme en organische uitstraling die perfect past bij een modern interieur. Natuurlijke materialen passen ook goed bij andere stijlen die in de woonkamer te vinden zijn, denk aan landelijk of Scandinavisch.

Geometrische vormen

Salontafels met ongebruikelijke geometrische vormen zijn op dit moment ook helemaal trendy. Vierkante en rechthoekige tafels worden vervangen door tafels met ovale of ronde vormen. Deze tafels zijn niet alleen uniek en aantrekkelijk, maar ook praktischer omdat ze gemakkelijker rond te lopen zijn. Daarnaast zijn er ook tafel die juist asymmetrisch zijn, wat ook zorgt voor een bijzonder effect en er zeker voor zal zorgen dat de aandacht daarop gevestigd zal zijn!

Goud en messing

Goud en messing zijn de kleuren van het moment als het gaat om salontafels. Deze materialen voegen warmte en glamour toe aan elke kamer en passen goed bij de trend van natuurlijke materialen. Goud en messing kunnen subtiel worden gebruikt door kleine details toe te voegen, want te veel hiervan kan soms een beetje overdreven overkomen.