Holland winkelt
Image default
Winkelen

De perfecte outfit voor je nieuwe baan

Heb je een nieuwe baan en ben je op zoek naar de perfecte outfit maar kom je er niet goed uit? Kijk eens naar de Smart casual look, een look die tussen formeel en informeel in zit. De woorden zeggen het eigenlijk al, je kleedt je casual maar wel netjes. Eigenlijk ben je, met deze look, vrij in je kledingkeuze zolang het maar elegant en netjes is. Kies bijvoorbeeld een pantalon met daarop een trendy coltrui of combineer een colbert met print op een nette jeans. Ook met een wit overhemd, donkerblauwe pullover met daaronder jeans zit je goed. Welke schoenen draag je bij deze look? Ook hierin ben je redelijk vrij in je keuze. Hieronder geven we je vier voorbeelden van schoenen die passen bij een smart casual outfit. Lees verder!

Sneakers

Sneakers zijn waarschijnlijk niet de eerste schoenen waar je aan denkt bij een smart casual outfit maar toch kan het prima. Zolang je kiest voor een wat netter model in een basic kleur in bijvoorbeeld leer of suède, zit je goed. Kijk bijvoorbeeld eens bij Mason garments in verschillende maten voor een paar stijlvolle sneakers.      

Loafers

De loafer is een instapschoen zonder veters of gesp. Deze schoenen passen perfect onder een smart casual outfit omdat ze stijlvol maar tegelijkertijd modern zijn. Loafers zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, bij de smart casual look kies je het beste voor een neutrale kleur zoals bijvoorbeeld, bruin, zwart of grijs. 

Veterschoenen

Bij de smart casual look kun je natuurlijk altijd voor veterschoenen kiezen, die geven je outfit een nette, zakelijke uitstraling. Veterschoenen zijn er in alle soorten en maten, zo kun je gaan voor een bruine suede schoen of bijvoorbeeld een donkerblauwe leren schoen. Waar je ook voor kiest, je zit eigenlijk altijd goed, de veterschoen is een veilige keuze. 

Laarzen

Ook half hoge laarzen passen prima bij de smart casual look, ze geven een wat stoerdere, sportiever uitstraling dan bijvoorbeeld de veterschoen. Een stoere bruine suède laars past bijvoorbeeld prima onder een colbert met jeans.  Hopelijk ben je met bovenstaande tips wat wijzer geworden over de smart casual look, en kun je binnenkort in je nieuwe outfit een goede start maken bij je nieuwe werkgever.