Holland winkelt
Image default
Winkelen

De belangrijkste feiten over propolis

Voordat we propolis kopen, moet je de kenmerken, voordelen en effecten ervan weten. Zo weet je zeker dat dit bijenproduct veilig en heilzaam is voor je gezondheid. Propolis is gemaakt van hars, gummy en andere stoffen. Bijenkolonies gebruiken het als natuurlijke barrière in hun bijenkorven om ze te beschermen tegen roofdieren. Bijen halen deze stof uit de knoppen. Ze verzamelen de hars met behulp van de tongen en kaken. Daarna brengen ze de hars naar de bijenkorf. Bijen gebruiken propolis ook om de kammen af ​​te sluiten en indringers te balsemen. Om de propolis te extraheren, verwijdert de imker het door het uit de korf te schrapen.

 

De kenmerken van Propolis

Wanneer je propolis koopt, moet je de kenmerken van dit product herkennen. Op deze manier kun je de echte en valse propolis onderscheiden. Dit bijenproduct bevat een actief ingrediënt.  Deze unieke eigenschap laten zien dat propolis werkt. Verder ruikt dit product lekker. Je ruikt de geur van de natuur en de bijenkorf. Soms ruik je de hints van vanille. Omdat propolis een harsachtige substantie is, kan het bovendien in verschillende kleuren voorkomen op basis van de oorsprong. Soms vind je propolis in bruine, groene of rode kleur.

 

De voordelen voor je gezondheid

Sommige mensen weten misschien niet wat de functie van propolis is. Dit natuurlijke product kan werken en vechten tegen virussen, bacteriën en schimmels. Bovendien kan het je immuunsysteem stimuleren. Propolis kan worden gebruikt voor extern en intern gebruik. Dit bijenproduct heeft een rustgevend effect op je luchtwegen. Het kan ook je mond gezonder maken door gaatjes te voorkomen. Je kunt propolis gebruiken om wondgenezing en huidregeneratie te stimuleren. Een ander voordeel van propolis is het bevorderen van een gezonde slaap.

 

Verschillende soorten Propolis-producten

Propolis is verkrijgbaar in verschillende productvormen. Wanneer je door propolis-producten bladert, vind je deze stof mogelijk in de vorm van capsule, tinctuur, poeder en granulaat. Daarnaast kun je ook tandheelkundige producten vinden die propolis bevatten. Propolis-zalf wordt meestal gebruikt voor acne, eczeem, herpes en psoriasis. Bovendien kun je tandpasta met propolis gebruiken om tandplak, slechte adem en pijnlijk tandvlees aan te pakken. Dan is propolis-capsule gunstig om je immuunsysteem te behouden en je weerstand tegen virussen te vergroten. Als laatste wordt propolis tinctuur gebruikt voor wondgenezing, gevoelige huid, bloeddrukverlaging, darmklachten en tandbederf. Je kunt het type propolis product selecteren op basis van je klachten.