Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

Hardlopen zonder coach is niet aan te raden

Hardlopen zonder coach is niet aan te raden

 

Wanneer je net begint met hardlopen, dan is de kans groot dat je ergens van het internet een schema hebt geplukt. Dit schema is vaak voor een aantal weken en bestaat uit meestal één minuut hardlopen gevolgd door één minuut wandelen. Dit kan vooral in het begin prima werken. Toch is het verstandig, dat naarmate je langer bezig bent, eens in gesprek te gaan met een coach. Dit hoeft niet te betekenen dat je iedere training met een coach gaat lopen, want we kunnen ons ook voorstellen dat dit best kostbaar kan zijn. Vooral in het begin is het goed om alles even te finetunen, zodat je lekker aan de slag kunt. Om je een idee te geven hoe je dit het beste kunt aanpakken, hebben we hier een aantal tips voor je.

 

De juiste outfit scoren

 

Op het moment dat jij hebt besloten dat je wilt gaan hardlopen, is het zaak dat je beschikt over de juiste outfit. Hardlopen in je normale lingerie is natuurlijk niet heel prettig. Zodra je alles hebt aangeschaft, is het tijd om te gaan beginnen. Vol goede moet trek jij je hardloopschoenen, anita sport bh en sportlegging aan en je begint met hardlopen. Waarschijnlijk heb je een mooi schema van het internet gehaald en denk je zo uiteindelijk tot een halve marathon te kunnen komen. Toch is dit niet helemaal hoe het werkt. Waarom, dat vertellen we je hieronder.

 

Het juiste schema

 

Een goede schema is essentieel om succes te kunnen behalen, maar ook om het te kunnen volhouden. Wanneer het schema namelijk te uitdagend is, is de kans groot dat je al snel je motivatie verliest omdat je het idee hebt dat je het niet kunt. Het is daarom dus verstandig om niet zomaar een schema van internet te plukken. Dit schema is immers niet gebaseerd op jouw als persoon. Het is dus aan te raden om in gesprek te gaan met een hardloopcoach, zodat jullie samen kunnen kijken wat je uiteindelijk doel is en hoe je deze wilt bereiken. Aan de hand daarvan kunnen jullie samen een plan maken die wel leidt tot succes. Mocht je aanvullende vragen hebben, over bijvoorbeeld welke sport bh grote maten je het beste kunt kiezen, dan kun je deze uiteraard ook direct aan je coach stellen.Hardlopen zonder coach is niet aan te raden