Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

Een kritische blik op de kleding met de garderobe check

Heb jij ook zo’n overvolle kast met kleding en weet je niet goed wat je er mee moet doen? Dan is een garderobe check een goede manier om hier een start mee te gaan maken. Je hebt alsnog het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken terwijl je ast uitpuilt van kleding. Dat komt omdat je dan allemaal kleding hebt die je of al jaren hebt en niet meer leuk vindt, of omdat je de kleding hebt  gekocht terwijl het eigenlijk niet bij je past en niet past bij de andere kledingstukken. Misschien zijn de kledingstukken op zich wel leuk, maar hebben ze geen toegevoegde waarde voor de rest van je kleding en / of past het gewoon niet goed bij wie jij bent als persoon. Met de garderobe check wordt hier eens een kritischer blik op geworpen door iemand die hier veel verstand van heeft. 

Mooie stukken

Je hebt de overbodige kledingstukken allemaal niet nodig en daar kom je achter nadat er een garderobe check is gedaan in jouw kledingkast. Je kleding wordt voor j gesorteerd en hiermee blijven alleen maar de kledingstukken over die jij graag wilt behouden en wat echt bij je past. Zo kan je met een schone lei beginnen en start je helemaal vanaf het begin. Je kijkt aan de hand van hetgeen dat er na de garderobe check nog in je kledingkast hangt en gaat op zoek naar kleding die dat aanvult. Wees hierin kritisch, zodat je niet weer terecht komt in dezelfde situatie als voor de garderobe check. 

Kritisch

Je hebt kleding nodig die past bij jou, zoals je echt bent. Je hebt er niks aan om allemaal kledingstukken aan te schaffen die je wel leuk vindt, maar niet goed uitstralen wie jij bent en je het gevoel geven dat je iemand anders bent. Kleding hoort niet alleen maar comfortabel te zitten, maar je moet je er ook gewoon fijn in voelen.