Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

4 tips zodat je sneakers langer meegaan

Sneakers zijn niet alleen een modebewuste keuze, maar ook een investering in comfort en stijl. Je kunt bijvoorbeeld een prachtig paar Mason Garments schoenen kopen, maar als je wilt dat je geliefde sneakers langer meegaan, dan moet je een aantal stappen nemen. In dit artikel delen we vier handige tips om ervoor te zorgen dat je sneakers er langer als nieuw uitzien en aanvoelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

Regelmatig schoonmaken

Om de levensduur van je sneakers te verlengen, moet je ze regelmatig schoonmaken. Vuil en stof kunnen zich ophopen en het materiaal van je sneakers beschadigen. Verwijder los vuil door je sneakers tegen elkaar te kloppen en gebruik dan een zachte borstel of een vochtige doek om vuil weg te vegen. Voor vlekken en hardnekkig vuil meng je een mild reinigingsmiddel met water en gebruik je een zachte borstel om voorzichtig te schrobben. Spoel de sneakers vervolgens af met schoon water. Laat ze aan de lucht drogen en vermijd direct zonlicht, aangezien deze het materiaal kunnen beschadigen.

Wissel af

Om ervoor te zorgen dat je favoriete sneakers langer meegaan, is het slim om ze niet elke dag te dragen. Wissel ze af met andere schoenen. Hierdoor voorkom je dat ze snel verslijten en blijven je voeten frisser, omdat de sneakers de kans krijgen om te luchten en vocht kwijt te raken. Hierdoor gaan je sneakers uiteindelijk langer mee.

Investeer in onderhoudsproducten

Investeer ook in nuttige onderhoudsproducten. Een spray om je sneakers te beschermen tegen vlekken en water is handig, want je spuit het gewoon op voordat je ze draagt. Inlegzolen zijn ook handig, want ze zorgen ervoor dat de demping behouden blijft en voorkomen dat de binnenzool slijt. Gebruik ook schoenspanners om de vorm van je sneakers te behouden wanneer je ze niet draagt. Zo gaan ze langer mee.

Bewaar ze goed

Om je sneakers langer mooi te houden, moet je ze goed bewaren. Stop ze in hun originele doos of in ademende zakken om ze te beschermen tegen stof en direct zonlicht. Zorg er ook voor dat je ze bewaart op een plek waar het koel en droog is, want hitte en vocht kunnen ze beschadigen. Met deze simpele tips gaan je sneakers langer mee en zien ze er altijd goed uit!