Holland winkelt
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe teken je een mens

Een mens tekenen klinkt wellicht ontzettend lastig, maar eigenlijk is het een vrij eenvoudig proces. Mits je het systematisch aanpakt. De meest eenvoudige manier om mensen te tekenen is met behulp van een tekenpop en de Ball-and-Socket techniek. Dit is een methode waarbij je verscheidene ovalen tekent die elkaar overlappen. Deze vormen de schets voor de lichaamsdelen en de houding van het menselijke figuur. Wellicht lijkt het wat amateuristisch, maar de meeste professionele tekenaars maken nog altijd gebruik van deze techniek. Want deze is niet allen veelzijdig, maar ook gemakkelijk om te leren. Wij vertellen je een aantal werkwijzen om mee te starten.

Mensen tekenen in een scène

Je begint met het schetsen van de scène, ofwel het achtergrond. Vervolgens schets je de draadfiguren en de posities van je mensen. Om de juiste houding te vinden, kun je een tekenpop gebruiken. Daarna schets je de lichaamsvormen die nodig zijn voor het opbouwen van het lichaam. Nu kun je de details erin gaan verwerken zoals gezichten, kleding en schoenen. Werk vervolgens de schets verder uit met fijner tekengereedschap. Trek dan de lijnen over en gum de schetslijnen uit. Tot slot kun je de tekening nog kleur geven.

Mensen tekenen in actie

Je begint wederom met het schetsen van de draadfiguren. Daarna maak je de lichaamsvormen en kun je, als je tevreden bent, details gaan toevoegen. Werk de schets vervolgens weer uit met tekengereedschap met een fijnere punt. Trek dan de lijnen van de schets wederom over en gum de lijnen erna uit. Tot slot kun je weer kleur toevoegen als je dat wilt.

https://www.schildersezel-enzo.com/tekenpop/