Holland winkelt
Image default
Hobby en vrije tijd

Een luchtbuks kopen? Welke buks voor welk budget?

Ben je van plan om binnenkort een luchtbuks aan te schaffen? Dan wil waarschijnlijk wel weten welke luchtbuks je voor welke prijs kan krijgen. Voor jou is dit artikel geschreven. Hier staan een aantal opties waar je uit kunt kiezen en wordt er uitgelegd wat de voor- en nadelen zijn van deze buks. Als laatste wordt er nog besproken hoe duur deze luchtbuksen zijn.

Veerbuksen

De bekende soort luchtbuksen zijn de veerbuksen. Deze veerbuksen zijn zo bekend, omdat deze door iedereen makkelijk zijn te gebruiken. Je kan kiezen tussen de gasveerbuksen en de knikloopbuksen. De knikloopbuksen hebben een loop die je openklapt als je de luchtbuks kogels wilt toevoegen aan de buks. Deze luchtbuks ligt makkelijk in de hand en je kan deze al krijgen voor een bedrag onder de honderd euro. Een gasveerbuks heeft een speciale veer die ervoor zorgt dat je met meer kracht kan schieten en deze buksen kan je krijgen al onder de honderdvijfenzeventig euro.

Persluchtbuksen

Deze buksen zijn een stuk duurder dan de vorig genoemde buksen, maar je kan er ook meer mee. Deze buksen zijn zeer krachtig en je kan mooie afstanden schieten. Deze buks werkt door het opgebouwde druk die in de buks wordt geperst. Vandaar de naam persluchtbuks. Deze buksen kan je voor onder de zeshonderd euro krijgen.

CO2-buksen

Met nog een stukje verder en daarbij ook een stukje duurder kom je bij de CO2-buksen. Deze buksen zijn voorzien van een magazijn en je kan met deze buksen ook semi automatisch de kogels af vuren. Deze buksen werken met een CO2-patroon en zijn dus ideaal voor grotere afstanden.

Luchtdruk pistool

Naast luchtbuksen kan je er ook voor kiezen om een luchtdrukpistool aan te schaffen. Deze pistolen zijn een kleinere variant van luchtbuksen en kan je ook in de verschillende soorten krijgen. Zo kan je kiezen voor een luchtpistool met een veer, een perslucht pistool en kan je ook een pistool krijgen op basis van CO2. Hier zitten dus ook verschillende prijsklasse tussen. Met een pistool schiet je een stuk minder ver dan een luchtbuks, maar over het algemeen is het voor kortere afstanden leuker, gemakkelijker en goedkoper om te gebruiken.

Accessoires

Naast de luchtbuksen zelf zijn er ook andere onderdelen en accessoires die je kan kopen om de ervaring nog beter te maken. Ten eerste heb je de zogenaamde luchtbuks tassen. Deze tassen zijn belangrijk om aan te schaffen als je de luchtbuks thuis wil opbergen of met de auto wilt vervoeren. Ten tweede kan je om het luchtbuksschieten leuker te maken bepaalde doelen kopen. Je kan de bekende schietkaarten krijgen, maar er is ook de mogelijkheid om bewegelijke doelen te kopen. Ten derde kan je ook accessoires kopen voor op de luchtbuks. Zo kan je denken aan scopes, tripods en geluidsdempers. Deze onderdelen kunnen de luchtbuks nog vetter maken. Tot slot is het ook handig om spullen te kopen voor het onderhoud van de buksen. Er worden door verschillende partijen bepaalde doekjes en sprays verkocht.