Holland winkelt
Image default
Eten en drinken

Hoe kies je een goede Keukenmachine?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende keukenmachines op de markt. Sommige zijn groot, sommige zijn klein. Sommige zijn krachtig, en sommige zijn zwak. Dus, welke is geschikt voor u? Nou, dat hangt af van waar je hem voor nodig hebt. Wilt u groenten hakken voor een soep? Deeg kneden voor brood? Vlees fijnhakken? Elke keukenmachine heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en het is belangrijk om een goede keukenmachine te kiezen die in uw keuken het nuttigst zal zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten Foodprocessors en helpen we je de beste te kiezen voor jouw behoeften!

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine is een apparaat dat is ontworpen om als extra paar handen in de keuken te fungeren. Een van de belangrijkste voordelen van een keukenmachine is dat het een multitasker is, vaak met verschillende accessoires en functies. Bijna alle keukenmachines hebben een roterende aandrijving voor de verschillende accessoires, waaronder extra schijven om te snijden of te raspen, naast de hoofdmessen om te hakken of te mengen.

Sommige keukenmachines zijn uitgerust met extra blender functies, zoals het maken van smoothies of het mengen van deeg, zodat u met één aankoop meerdere apparaten kunt bedienen.

Voordat u de beste keukenmachine kiest, moet u zich afvragen welke functies u ermee wilt kunnen uitvoeren. Alle keukenmachines worden standaard geleverd met een hakmes. Deze kan voor de meeste taken worden gebruikt, zoals het maken van hummus, bloemkool rijst en zelfs zelfgemaakte tomatensaus. En dan zijn er nog andere hulpstukken om te overwegen.

Welke soorten keukenmachines zijn er nu?

Er zijn veel verschillende soorten keukenmachines op de markt, elk met hun eigen unieke set functies. Keukenmachines kunnen variëren in grootte, vermogen en capaciteit. Enkele veel voorkomende kenmerken zijn:

 

– Een hakmes voor het hakken van groenten

– Een deegmes om deeg te kneden

– Een haksel hulpstuk voor het hakken van kaas of vlees

– Een snij hulpstuk voor het snijden van fruit en groenten

– Een julienne snijder voor het maken van dunne, gelijkmatige reepjes voedsel

Sommige keukenmachines hebben ook een citruspers, een rasp tang of een frietsnijder. Bij het kiezen van een keukenmachine is het belangrijk dat u bedenkt waar u hem het meest voor zult gebruiken. Op die manier kunt u een model kiezen met de functies die u nodig hebt.

Wat is het verschil tussen een keukenmachine en een blender?

Het draait allemaal om de messen; keukenmachines hebben meestal scherpere messen dan blenders. Dit betekent dat keukenmachines uw voedsel in stukken snijden en in vaste vorm houden, terwijl blenders vloeistoffen maken. Neem bijvoorbeeld een wortel: een blender maakt er sap van, terwijl een keukenmachine de wortel in blokjes snijdt, zodat de textuur en het gewicht behouden blijven.

Als je veel soep en smoothies eet, is een blender geschikt, maar als je iets veelzijdigers zoekt, is het de moeite waard om meer uit te geven aan een keukenmachine.

Welke maat keukenmachine heb ik nodig?

De grootte van de kom van de keukenmachines die we hebben getest varieert van 1,9 liter tot 3,7 liter en hoe groter ze zijn, hoe meer functies de apparaten hebben. Een keukenmachine met veel functies zal waarschijnlijk ook veel meer ruimte innemen dan een keukenmachine die zich beperkt tot hakken, raspen en pureren. Over het algemeen is een keukenmachine met een inhoud van 2,5 liter groot genoeg voor de meeste bereidingen.

Waar moet ik op letten als je een keukenmachine koop?

We hebben de functies opgesomd waarmee u rekening moet houden als u gaat winkelen voor een van deze multifunctionele machines:

Hulpstukken

De meeste modellen worden standaard geleverd met een raspschijf, snijschijf, hakmes en deegmes. Deze accessoires zijn voldoende voor de meeste dagelijkse taken, maar er zijn nog een paar andere accessoires om op te letten, zoals alternatieve snijschijven, dikke en dunne raspmatten, spiralize rschijven of snijbladen.

Pulsfunctie

Een pulsfunctie is ideaal om het hakken onder controle te houden en te voorkomen dat u per ongeluk pureert, wat op volle snelheid kan gebeuren. Alle hieronder getoonde modellen hebben deze functie.

Stabiliteit

Het is van vitaal belang dat een keukenmachine stabiel op het aanrecht staat, vanwege de snelheid waarmee de messen draaien. Alle onderstaande modellen hebben antislipvoetjes of zuignapvoetjes om verschuiven te beperken.

Programma’s

Dit is meestal een kenmerk van de meer geavanceerde modellen; kies tussen de verschillende standen zoals pureren, kneden of pulseren en laat uw keukenmachine zijn werk doen terwijl u zich op het volgende deel van de bereiding concentreert.

 

Wanneer je meer informatie wilt over Keukenmachines en wat je er allemaal mee kunt. Kijk dan gerust eens op de website van welkekeukenmachine.nl.