Holland winkelt
Image default
Dienstverlening

Nomofobie

Nomofobie oftewel no mobile phobia is het woord voor de angst niet meer bereikbaar te zijn via je smartphone. Steeds meer Nederlanders hebben een smartphone, maar sommige slaan nogal door in het gebruik er van. Een echte nomofoob neemt zijn smartphone overal mee naar toe, word er wakker mee en gaat er mee naar bed. Hij heeft een waterdichte telefoon zodat hij ook tijdens het douchen zijn facebookfeed kan checken en kijkt meer dan 200 keer per dag op zijn apparaat. Als nomofoob komen de volgende symptomen je bekend voor:

  • Je laad je telefoon constant op uit angst dat je dadelijk geen accu meer hebt.
  • Je check om de haverklap of je een nieuw berichtje of mailtje hebt.
  • Je hebt last van fantoomringtones, oftewel je voelt je telefoon in je broekzak trillen terwijl die op tafel ligt.

Gelukkig zien ook steeds meer Nederlandse artsen in dat nomofobie in ernstige vormen een ernstige belemmering vormt voor het dagelijks leven. Ga eens na hoeveel tijd jij verspild met het doelloos scrollen door blooperfilmpjes en kattenfotos en stel je voor dat je die tijd doorbracht in de sportschool. Geen paniek er is nog hoop. Creeer verschillende no phone zones zoals bijvoorbeeld de keukentafel of de slaapkamer en je merkt al snel dat je sociale leven weer op gaat bloeien.

Uiteraard is het voor sommige mensen wel een vereiste om veel bereikbaar te zijn. Een mooi voorbeeld zijn zakelijke gebruikers, stel een belangrijke klant belt net als jij in een vergadering zit, je wilt ook niet de belangrijke punten missen. Bizziphone heeft een geweldige oplossing bedacht zodat jij je geen zorgen over ontevreden klanten hoeft te maken. Door middel van een antwoordservice staat een medewerker van het callcenter jouw klanten vriendelijk en professioneel te woord. Ze zijn getraind om antwoord te geven op veel gestelde vragen of kunnen afspraken voor je inplannen, daarnaast is het ook altijd mogelijk om te zorgen dat alleen een boodschap wordt aangenomen. Een antwoordservice kan je zien als een slim en persoonlijk antwoord apparaat.

https://www.bizziphone.com