Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Warmtepompen met hoog rendement

Een warmtepomp heeft een veel beter rendement dan een cv-ketel. Dat verschil in rendement kan wel oplopen tot 90%! Techneco levert installatietechnieken om uw huis of bedrijfspand te verduurzamen. Belangrijke producten zijn warmtepompen. De warmtepompen kun je onderverdelen in twee categorieën. De meest efficiënte en degene die het beste is voor het milieu is de warmtepomp die volledig elektrisch is. Deze is echter wel wat moeilijker te installeren. De hybride warmtepomp het als grote voordeel dat deze erg makkelijk te installeren is. Je kunt zelfs veel van de oude installatie behouden. Zoals de radiatoren. Ook de cv-ketel blijft behouden. De cv-ketel is de ketel die zorgt voor de energie in de pieken en voor het warme water bij het douchen. De warmtepomp verzorgt de verwarming van de ruimtes. Deze combinatie is veel meer efficiënt en de cv-installatie wordt alleen gebruikt als dat nodig is.

Nederland wil in het jaar 2030 geen gas meer gebruiken voor de verwarming van woningen. In de provincie Groningen wil men in ieder geval nog eerder stoppen met gaswinning. Daar komt nog eens bij dat fossiele brandstoffen zoals aardgas de komende jaren veel duurder zal worden. Dit komt voor een groot deel vanwege de grotere kosten van de grondstoffen. Vandaar dat de komende tijd een goed moment is om een warmtepomp te installeren. Met een warmtepomp kunt u veel geld besparen op de maandelijkse energiekosten.

Geld besparen is heel interessant, maar u helpt verder ook het milieu. Duurzaam verwarmen zorgt ervoor dat u uw ecologisch voetdruk verkleint. De ecologische voetafdruk geeft weer hoeveel biologisch productieve grondoppervlakken u nodig heeft om in uw levensonderhoud te voorzien.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het verduurzamen van u woning kunt u kijken op de website van Techneco. Daar kunt u ook geheel vrijblijvend de besparingstest doen. Kijk voor de besparing warmtepomp en de installatie ervan op de website techneco.nl.