Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Beste beveiliging

Een huis kun je vergrendelen door alles op slot te doen. Dan is het belangrijk dat je de ramen en deuren beiden dichtdoet. Maar wanneer je een langere tijd van huis bent is het begrijpelijk dat je soms even zou willen weten hoe het eraan toe gaat in huis. Dat kon eerst niet. Maar tegenwoordig zijn beveiligingscamera’s steeds meer betaalbaar en er is ook nog de mogelijkheid om de beelden van de camera’s te streamen naar je mobiele telefoon of tablet. Nu kun je, waar je ook ter wereld bent, even snel en gemakkelijk een kijkje nemen in je eigen woning.

Er zijn digitale en analoge camerabeveiliging sets. Deze sets bestaan altijd uit een camera en een recorder. Daarnaast zitten er overige artikelen bij. Dit verschilt per set. Eén zo’n set met een robuuste camera met tot wel 35 meter nachtzicht voor gebruik buitenshuis is al verkrijgbaar vanaf € 280,- exclusief btw. De bewakingscamera in die set beschikt over 720P High Definition video. Uiteindelijk zijn de analoge set wel een tikkeltje verouderd, maar voor veel mensen is dit nog altijd een uitkomst om bijvoorbeeld een bestaand systeem te vervangen. De sets zijn afgestemd op analoge installaties, echter met een kwaliteit van 1000TVL, dus veel scherper beeld. Het is zelfs mogelijk om de kentekenplaten van voorbijrazende auto’s lezen.

Verder bestaat het assortiment grotendeels uit meer moderne digitale modellen. De camerabewaking kan steeds compacter en lichter. Camera’s via wifi zijn een populaire optie. Zo is er bijvoorbeeld de EZVIZ MINI O 180 camera voor binnen. Deze camera heeft een magneet aan de onderzijde waardoor de camera makkelijk bevestigd kan worden. Zonder enig gereedschap op bijvoorbeeld een koelkast! De lens is 2.8 mm en een kijkhoek van 180 graden, waardoor je niets uit het oog verliest. Deze camera schakelt automatisch over op infrarood nachtzicht. Hierdoor heb je in het donker ook duidelijk beeld.