Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Waarom zijn flamingo’s roze

Je kent ze wel, de prachtige roze vogels die vaak op een poot in het water staan. Flamingo’s zijn mooie tropische dieren. Ze zijn altijd te vinden in een gigantische groep en ze maken met z’n allen een oorverdovend geluid. Hun kleur maakt ze extra vrolijk. Ze zijn dan ook ontzettend leuk om naar te kijken. Het is niet voor niks dat mensen zelfs flamingo’s in hun interieur opnemen door leuke beelden of zelfs een heel roze flamingo behang. Maar toch zijn er veel dingen die mensen niet weten over flamingo’s. Zoals wat eten flamingo’s en hoe komen ze aan hun roze kleur?

 

Wat eten flamingo’s?

Flamingo’s zijn niet de typische vogels die je blij maakt met wat vogelzaad of een wormpje uit de grond. Maar wat eten flamingo’s? Flamingo’s komen voornamelijk voor in warme exotische gebieden zoals Zuid-Amerika en het Caribische gebied. Ze zijn daarom ook veel te vinden aan de kust. Het gaat dan voornamelijk om de kusten bij zoutwatergebieden. Zij eten namelijk vooral zoutminnende diertjes. Wat eten flamingo’s dan nu precies? Zout minnende diertjes zijn bijvoorbeeld garnalen, kreeftjes en plankton. Dit zijn diertjes die in zoutwater leven.

 

Waarom zijn flamingo’s roze?

Dat flamingo’s roze zijn heeft alles te maken met wat zij eten. Flamingo’s worden geboren als grijze kuikens. Soms lijken ze zelfs donkerblauw. Als ze nog een kuiken zijn krijgen zij, net als mensen, melk van hun moeder. Als ze wat ouder zijn krijgen beginnen ze met het eten van schaaldieren. Deze schaaldieren bevatten de stof carroteen. Carroteen wordt in de lever omgezet tot pigmenten. Dit gebeurt ook bij mensen. Als een mens veel wortel eet dan kan het voor komen dat het oogwit wat geler kleurt. Bij flamingo’s gebeurt echter iets anders. Door deze pigmenten kleuren de flamingo’s namelijk roze. Hoe meer roze de flamingo, hoe sneller hij een partner vindt. Goed eten is daarom voor de flamingo heel belangrijk.

https://healthz.eu/5-weetjes-flamingos/