Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Volleybalkleding & Volleybalshirts

Er is een uitgebreid assortiment volleybalkleding online beschikbaar. Dit assortiment bevat een tal van grote merken zoals Hummel, Erima en Kempa. De volleybalkleding van deze merken is speciaal afgestemd op het beoefenen van de sport volleybal. De kleding is vrij licht van gewicht en levert geen belemmeringen op tijdens het spelen van een potje volleybal. Dit geldt voor de handbaloutfits voor heren, dames en kinderen.

Volleybalshirt

Om de sport volleybal goed te kunnen beoefenen heb je een volleybal shirt nodig waarin je jezelf comfortabel in kan bewegen maar ook prettig in voelt. Zoals de sportshirts van heel veel sporten zijn ook de volleybalshirts in een groot aantal kleuren beschikbaar. Het vinden van een geschikt sportshirt dat past bij de rest van je outfit is dus makkelijk gevonden.

Belangrijke eigenschappen van een volleybaloutfit

Het is van essentieel belang dat volleybalkleding soepel zit. Door de diverse bewegingen die je maakt tijdens het volleyballen moet je er vrij in kunnen bewegen zonder gehinderd te worden. Daarnaast is het erg belangrijk dat de kleding niet knelt, schuurt of irriteert. De volleybaloutfit moet van sterk materiaal gemaakt zijn zodat tijdens het vallen op de grond de volleybal outfit niet kapotgaat. Het materiaal speelt niet alleen een rol bij het behoud van de volleybaloutfit maar ook of het in staat is om vocht snel af te voeren. Door een snelle afvoer van transpiratievocht blijft je lichaam droog en comfortabel aanvoelen. Doordat transpiratievocht snel wordt afgevoerd zal je lichaamstempratuur op peil blijven. Een volleybaloutfit die gemaakt is van synthetisch materiaal zoals polyester is dus erg essentieel. De eigenschappen van polyester zijn; licht van gewicht, sneldrogend, goede vochtafvoering. Ga dus absoluut niet voor een handbaloutfit van 100% katoen, katoen neemt vocht op en voert dit dus niet af. Als katoen nat wordt gaat het zwaar en koud aanvoelen. Katoen in combinatie met een synthetisch materiaal is wel een optie.

Sommige volleybalmerken passen hun eigen techniek toe met betrekking tot vocht afdrijvende eigenschappen. Zo maakt Hummel maakt gebruik van de PlayDry technologie, JAKO heeft hun eigen KeepCool technologie. Deze technologieën zorgen ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd zodat je lichaam droog en koel blijft.

Volleybal tips

Het is belangrijk op je volleybaloutfit snel naar de volleybaltraining of volleybalwedstrijd te wassen. Hierdoor krijgt de transpiratie geen kans om zich in de kleding te trekken. Zorg ervoor dat je geen wasverzachter toepast, de wasverzachter kan de belangrijkere eigenschappen van de outfit beschadigen. Na het wassen kun je de volleybaloutfit het beste aan het droogrek ophangen. Vermijd de droger zoveel mogelijk.