Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Vlaggen kopen en bedrukken bij Vlaggen.com

Vlaggen bestaan al zeer lang en ze zijn een geweldig symbool. In de webwinkel kun jij geweldige vlaggen aankopen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een standaard Nederlandse vlag, maar je kunt ook een vlag bedrukken. Dat kan bijvoorbeeld leuk zijn voor je café of voor een geheel andere situatie. Wat het ook is: een vlag brengt veel waarde met zich mee en kent al een lange geschiedenis. Maar waar worden vlaggen zoal voor gebruikt? In dit artikel aan wij daar wat dieper op in.

Symbool voor een land

Uiteraard worden vlagen doorgaans gedragen om als symbool voor een land te dienen. Het geeft een soort trots af en veel parlementen zijn dan ook voorzien van een vlag van het land. Ook in onze tweede kamer is tegenwoordig een vlag te vinden. Eerst was men daar nogal wat aarzelend over, want Nederland is niet een heel nationalistisch land in vergelijking met andere landen, maar tegenwoordig staat daar dus ook een vlag. In andere landen is dit overigens al langer het geval.

Bij evenementen

Ook bij verschillende evenementen wordt een vlag gehesen, bijvoorbeeld om wat te vieren. In Nederland is dat bijvoorbeeld het geval bij bevrijdingsdag. Dan vieren wij dat we al jaren vrij zijn en dat is uiteraard een groot feest te noemen. Dat is dan ook het moment waarop veel mensen besluiten om de Nederlandse vlag op te hangen. Maar ook bij andere evenementen gebeurt dit. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een wereldkampioenschap en nog veel meer andere aangelegenheden.

De functie van een vlag

Heeft een vlag ook een echte functie, vraag jij je dan misschien af. In principe heeft een vlag een symbolische functie, want je straalt er wat mee uit. Bovendien is het fijn om daarmee een identiteit naar voren te brengen.