Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Ergonomisch kussen kopen bij Sleepworld.be

Een goede nachtrust is uiterst belangrijk om overdag goed te kunnen presteren. Wanneer je niet goed slaapt, heb je overdag minder energie en een lagere concentratie. Een ernstig gebrek aan nachtrust kan zelfs leiden tot problemen met je gezondheid. Wanneer je slecht slaapt doordat je niet lekker met je hoofd ligt, kan een ergonomisch kussen helpen om je slaap probleem op te lossen.

Wat doet nu een ergonomisch kussen?

Een ergonomisch kussen is een speciaal kussen dat een goede nachtrust bevordert. Het kussen is vaak voorgevormd in een mal. Een ergonomisch kussen zorgt ervoor dat je tijdens het slapen de juiste houding aan kunt houden. Door het ontwerp van een ergonomisch kussen wordt de druk op je nek en schouders verlicht terwijl de wervelkolom de juiste ondersteuning krijgt. Een ergonomisch kussen is een ideaal middel om nek- schouder- en rugklachten te voorkomen. Ook klachten als hoofdpijn kunnen een gevolg zijn van een onjuiste houding en door middel van een ergonomisch kussen verholpen worden.

De vulling van het kussen

De vulling van een ergonomisch kussen kan uit verschillende materialen bestaan. Bij veel ergonomische kussens is gekozen voor vulling met traag schuim. Traag schuim is ideaal materiaal omdat het zich aanpast aan jouw lichaamshouding. Naast ergonomische kussen met materiaal van traag schuim zijn er ook ergonomische kussens met synthetisch materiaal zoals wol of dons.

Verschillende soorten vergelijken

In onze winkel zijn verschillende soorten ergonomische kussens verkrijgbaar. Elk soort kussen heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. Wanneer je voornamelijk op je een buik slaapt, heb je bijvoorbeeld een ander kussen nodig dan wanneer veelal je op je rug slaapt. Op de site vind je veel informatie over de verschillende soorten kussens om zo een ergonomisch kussen te vinden die goed bij jou en je wensen past en jou weer een goede nachtrust gaat bezorgen.