Holland winkelt
Image default
Bedrijven

RVS reinigen

RVS reinigen

Ik ben dol op roestvrijstalen apparaten en ik heb ongeveer zoveel roestvrij staal als je in een keuken kwijt zou kunnen! Het ziet er prachtig en modern uit en het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. De enige keerzijde is dat er gemakkelijk vingerafdrukken en watervlekken op achterblijven. RVS reinigen is niet makkelijk, tenzij je weet hoe het moet. 

Hoe RVS reinigen in zijn werk gaat, een paar voorbeelden.

Gewoon wasmiddel in combinatie met water is een goede dagelijkse optie voor het reinigen van roestvrij staal. Pak een glasdoek (dit zijn speciale, zeer fijngeweven doeken die je in de meeste gangpaden voor supermarktreiniging vindt) en polijst het roestvrij staal na het schoonmaken met het mengsel van water en reinigingsmiddel. 

Combineer een kleine hoeveelheid afwasmiddel met warm water en veeg het roestvrij staal in een cirkelvormige beweging af. 

Gebruik het glasdoek om het roestvrij staal in de richting van de korrel te polijsten. 

Glasreinigingsmiddel.

Als je een fles glas of spiegelreiniger in je schoonmaakkast hebt, heb je al de perfecte reiniger voor roestvrij staal. Glasreiniger is ideaal voor het reinigen van roestvrij staal en vooral goed voor het verwijderen van vingerafdrukken! 

Spuit de glasreiniger op een microvezeldoek. 

Veeg in kleine cirkels om vingerafdrukken van het roestvrij staal te verwijderen. 

Ammoniak.

Ammoniak reinigt roestvrij staal in principe op dezelfde manier als glasreiniger (het is een hoofdingrediënt!) Ik vind de geur erg sterk en nogal onaangenaam, dus ik gebruik het liever niet, maar als je het al in huis hebt, zal het net zo goed werken als glasreiniger. 

Dep de ammoniak op een microvezeldoek. Veeg in kleine cirkels om vingerafdrukken van het roestvrij staal te verwijderen 

Olijfolie.

Olijfolie is goed voor het polijsten van roestvrij staal en het verwijderen van watersporen van roestvrijstalen apparaten of spoelbakken. Het kan een residu achterlaten dat kan worden verwijderd met azijn voor een mooiere afwerking. Het kan ook worden gebruikt om kleine krasjes en vlekken te verwijderen. 

Bepaal de korrel van het roestvrij staal. Wanneer je roestvrij staal polijst of watervlekken probeert te verwijderen, is het belangrijk om in de richting van het staal te vegen voor de beste resultaten. 

Dep olijfolie op keukenpapier. 

Veeg met het graan en polijst langzaam alle waterstrepen of krassen weg. 

Veeg af met wat azijn met een microvezeldoekje. 

Natriumbicarbonaat.

Zuiveringszout is ideaal voor het verwijderen van vlekken en vuil van roestvrij staal. Het is enigszins schurend en kan gekookt voedsel van roestvrijstalen pannen verwijderen. Het is ook handig voor het oppoetsen van kleine krasjes op en in de gootsteen. 

Maak een pasta met natrium bicarbonaat en een kleine hoeveelheid water. 

Met behulp van een schuursponsje of spons, werk in cirkelvormige bewegingen alle markeringen van de pannen of krassen uit het roestvrij staal. 

Spoel af met water en veeg weer droog met een microvezeldoek. 

Azijn.

Azijn is geweldig voor het polijsten van roestvrij staal en ondanks de aanvankelijk sterke geur, laat het geen blijvende luchtjes achter. Het is een geweldig natuurlijk alternatief voor het reinigen van roestvrijstalen apparaten. Als je het gebruikt voor het reinigen van de gootsteen, heeft dit ook het extra voordeel, het reinigt de afvoer! 

Een industriele procedure.

Bij het industrieel reinigen van kleinere, roesvrijstalen onderdelen, vooral ronde onderdelen wordt een andere procedure ingezet; het centerloos slijpen. Het is een manier van reinigen die niet geschikt is voor huishoudelijk gebruik, centerloos slijpen is vaak noodzakelijk voor de afwerking van roestvrijstalen producten.

https://vangeenen.nl/