Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Puzzelen is leuk!

De dagen worden steeds sneller donker, en steeds meer zitten wij lekker warm binnen. Om ons niet te vervelen gaat al snel de televisie aan of zitten we op onze mobiel. Maar zelfs dat word na een bepaald moment erg saai. Doelloos en vergt bergen met tijd. Gelukkig kunnen wij altijd terugvallen op een spelletje kaarten of een bordspel. Al is dat wel lastig als je in je eentje bent, of niet iedereen heeft zin om een spelletje te doen. Gelukkig is er een makkelijke oplossing: puzzelen! Van kleine puzzels tot grote puzzels, dieren plaatjes of cartoon. Voor iedereen zit daar wat bij. Zowel van 1000 stukjes tot 5000.

Jan van Haasteren

De meest bekende puzzels zijn toch wel die van Jan van Haasteren. Hele drukke mooie puzzels, met uitstekende kwaliteit aan details op elk puzzelstukje. De leukste en mooiste puzzel vind ik zelf de Jan van Haasteren 5000 stukjes: de muziekwinkel. Nu zijn 5000 stukjes toch wel erg veel. En heb ik hier helaas niet altijd tijd of zin om een stukje verder te puzzelen.

Daarmee zijn er ook natuurlijk kleinere puzzels van 1000 tot 1500 stukjes. Wat dat toch wel aantrekkelijker maakt. Met genoeg keuze zodat je niet verveeld raakt aan het plaatje.

Ontspannen

Puzzelen is namelijk zeer ontspannend en werkt goed om de gedachten leeg te maken. Na een drukke dag even lekker ontspannen aan de tafel om de rust terug te krijgen vanuit jezelf. Niets is zo fijn als net het juiste puzzelstukje te kunnen vinden om op de juiste plaats neer te leggen. En daardoor dat seintje in je brein krijgen van: Yes! Om daarna weer op zoek te gaan naar het volgende passende stukje. Tot dat je het laatste stukje bereikt en jou puzzel compleet is.

Daarnaast is puzzelen ook goed om het brein actief te houden. En ja, tegelijkertijd is het ook ontspannend. Puzzelen zorgt er namelijk voor dat je brein getraind word in probleem oplossingen. Dit kan als voordeel zijn dat je ook geduldiger word en meer de tijd neemt voor jezelf. Aangezien tegenwoordig we het al druk zat hebben met werk, school en niet te vergeten al de tijd aan social media die we besteden.

Alleen of samen

Als laatste, je kan natuurlijk alleen puzzelen maar je kan het ook samen doen. Met een vriend of vriendin, partner, kind, en familielid. Samen opzoek gaan naar het juiste puzzelstukje om je puzzel ver af te krijgen. Tussendoor lekker veel praten en een heerlijk drankje erbij. Even een ontspannende en leuke top avond dus. Voor zowel jou als jou mede puzzelaar! Nodig gezellig iemand uit en begin met puzzelen. Of jullie beginnen daarvoor al met het samen uitzoeken van de juist geschikte en mooie puzzel. En gelukkig zit er bij puzzelen bijna geen leeftijd aan verbonden. Natuurlijk moet je wel even checken of het voor kinderen nog niet te moeilijk is om gelijk een puzzel van 1000 stukjes te laten doen. Maar wat leuk is dat je samen kan doen. Zowel voor jong als oud, puzzelen is gewoon leuk!