Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Is SEO het toverwoord voor succes voor je website?

Als je een website wilt laten maken voor je bedrijf, je vereniging of stichting of gewoon voor je hobby dan valt vroeg of laat de term SEO. Veel webdesigners zullen je er op wijzen dat je voor goede vindbaarheid van je website gebruik moet maken van SEO teksten. Maar wat wordt hier precies onder verstaan? Het lijkt wel het toverwoord voor succes. En als je het goed aanpakt is dat het soms ook, maar met SEO alleen red je het natuurlijk niet.

Een website is meer dan goede teksten

Hoewel SEO belangrijk is voor je website zijn er nog meer aspecten waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je website prettig leesbaar is. Zorg voor voldoende contrast tussen achtergrondkleur en tekst. Wees zuinig met afbeeldingen, overdaad schaadt. Wees ook terughoudend met knipperende banners en pop-ups. Veel mensen hebben hier ene hekel aan en zullen snel wegklikken als je website te ‘druk’ is. Bovendien leidt het de aandacht van de boodschap af die je wilt uitdragen. Geluiden zijn al helemaal uit den boze. Een website die meteen een liedje of jingle begint af te spelen zodra hij is geopend wekt bij veel mensen ergernis. Wil je een filmpje op je site zetten prima, maar laat mensen zelf beslissen of ze het willen bekijken. Als je het lastig vindt om zelf teksten te schrijven voor je website dan kun je hiervoor een beroep doen op een professionele tekstschrijver.

Maar hoe zit het dan met de teksten?

Natuurlijk zijn de teksten op je website het belangrijkst. Aan de hand van de inhoud van je website zal Google deze indexeren en voorschotelen aan mensen die bepaalde zoekwoorden invoeren. En daar komt het belang van goede SEO teksten om de hoek kijken. Want door je teksten te voorzien van de juiste zoekwoorden zorg je ervoor dat je website goed gevonden wordt door mensen die een zoekterm invoeren. Het is de kunst om die zoekwoorden op een zo natuurlijk mogelijke manier in je teksten te verwerken. De bezoekers van je website moeten niet het gevoel krijgen dat ze niet voor vol worden aangezien omdat ze de ene kromme zin na de andere voorgeschoteld krijgen. Zoektermen hoeven niet letterlijk in een tekst. Boekhouder Rotterdam mag gewoon als boekhouder in Rotterdam worden vermeld.

 

https://www.textmakelaar.nl/