Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Gekke wetten in Nederland

Je hebt vast wel eens zo’n artikel gelezen waarin vreemde wetten van overal ter wereld worden belicht. Je dacht dan vast ‘Oh die gekke Amerikanen’ of ‘Jeetje, wat hebben die Japanners een gekke wetten’. Echter, Nederland heeft ook wetten waarbij je jezelf de vraag kan stellen of die wel normaal zijn. Vandaag besteden we dus aandacht aan een aantal gekke wetten in Nederland waarbij zelfs de beste advocaat Wateringen je niet kan helpen met het gekke strafrecht Westland.

 

Blaffen in Rotterdam

Honden staan gelijk aan blaffen zoals Italië gelijk staat aan pizza. De gemeente Rotterdam ziet dit echter niet zo, want eigenaren van honden die blaffen in de havenstad kunnen een boete krijgen van 130 euro. Dit bedrag kan oplopen tot 2.250 voor veelvuldige overtreders. Gelukkig zijn de handhavers toch nog een beetje coulant, want wanneer een hond een gesprek start met een soortgenoot, gaat de hond vrijuit.

 

Gluren bij de buren

Als je in de straat loopt, zal je jezelf er wel eens op betrappen dat je een vluchtige blik naar binnen werpt bij de buren. Als je in Meppel of Zoetermeer woont, kun je voortaan beter met oogkleppen op gaan lopen, want hier geldt een gluurverbod. Het bespieden (met of zonder verrekijker) van personen in woonwagens, gebouwen of woonboten is daar verboden en kan leiden tot sancties.

 

Stoepkrijten

Als je softdrugs wil kopen, kun je in Nederland lekker je gang gaan. Met een vergunning is het ook mogelijk een pistool te bezitten, maar als je in Flevoland wil stoep krijten, dan grijpt de overheid in. Toen schoolkinderen een giraffe op de stoep kreten, moesten de kinderen deze tekening onmiddellijk weghalen op bevel van de gemeente.

 

Inbrekers op de wc

Het lijkt misschien een goed idee om een inbreker op te sluiten op de wc in afwachting van de politie. Echter, wanneer je dit doet maak je je schuldig aan beroving van de vrijheid en dat is bij wet verboden.