Holland winkelt
Image default
Bedrijven

De wereld van printers

De bedrijven die in de elektronica business zitten zullen het beamen, het is een wereld die continue in verandering is. De nieuwe technologische ontwikkelingen en innovaties zijn bijna niet bij te houden. Vooral de ontwikkelingen op het internet komen in razend tempo voorbij. Iedereen is tegenwoordig ook online verbonden. Er worden door organisaties constant nieuwe dingen geprobeerd in de hoop het gouden ei te hebben, maar veel van de producten zijn al een keer gemaakt of zijn alweer verouderd wanneer het op de markt komt. Een product dat ook constant in ontwikkeling is, maar nog niet echt verouderd raakt is de printer. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal gaat blijft de printer toch onmisbaar. Iedereen heeft thuis en/of op kantoor nog wel een continuous inkjet printer staan.

Ieder jaar komen er weer nieuwe versies van printers, waardoor de oudere versies steeds goedkoper worden. Een aantal jaar geleden bijvoorbeeld, toen de laserprinter net was uitgevonden, was deze bijna niet te betalen voor de gewone consument. Tegenwoordig kost zo’n printer je bijna niets meer. De ontwikkelingen op technologisch en ecologisch gebied zijn natuurlijk wel wat voelbaar. De printer zal voorlopig nog niet verdwijnen maar met de komst van de tablet wordt er wel minder geprint. Ook verzetten steeds meer mensen zich tegen ‘papierverspilling’. Dit zou slecht zijn voor het milieu en dus is ook deze trend voelbaar.

Maar sommige dingen moeten gewoon geprint worden. Wat denk je van de QR codes die tegenwoordig op allerlei soorten producten geprint staan. Die komen er niet vanzelf op, daar is echt een QR code printer voor nodig. Bovendien gaat de printer ook mee met zijn tijd. Innovaties zorgen ervoor dat ze milieuvriendelijker worden en de kwaliteit wordt ook steeds beter. Het is interessant om te zijn hoe deze trend zich gaat ontwikkelen.

http://kba-metronic.com