Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Bezoekersstromen in goede banen leiden

Het dagelijks leven is de afgelopen tijd flink veranderd. De normaalste uitjes, zoals even boodschappen doen of shoppen, zijn ineens niet meer vanzelfsprekend. Door de coronacrisis is het tegenwoordig heel belangrijk om afstand te houden van elkaar in openbare ruimtes. Het maakt niet uit of dit in de supermarkt, in winkels of winkelcentra of ergens anders is. Die 1,5 meter afstand moeten wij voorlopig blijven houden om de veiligheid van mensen te waarborgen. Iedereen slaat de handen in elkaar om het verdere verspreiden van het virus tegen te gaan en ook innovatieve bezoekerstelsystemen zullen bedrijven hier bij helpen.

De voordelen van bezoekers tellen in winkelgebieden

Het wordt langzaam steeds weer drukker in winkelgebieden. Dit houdt in dat bezoekersaantallen stijgen en gemanaged moeten worden. Het gebruik van een bezoekersteller levert onder andere de volgende inzichten op:

  • Real-time inzicht in hoeveel bezoekers op welk tijdstip op welke locatie zijn. Zo kan er actief worden gestuurd op in- en uitgaand verkeer. Is er toenemende drukte per m2? Dan wordt u gealarmeerd.  
  • Wat is de meest populaire route?
  • Waar ontstaan fysieke knelpunten?

Deze inzichten bieden de tools bezoekersaantallen in publieke ruimtes en winkelgebieden te beperken. Veilig winkelen wordt weer mogelijk. In winkels en winkelcentra zijn hiermee zowel winkelend publiek als winkeleigenaren en personeel goed beschermd.

Verschillende manier om bezoekers te tellen

Mensen tellen kan op een aantal verschillende manieren. Zo is het mogelijk om mensen te tellen met een handteller of met een app op een mobiele telefoon. Natuurlijk kan het ook door een aantal winkelmandjes of karretjes aan het begin van een winkel neer te zetten en te communiceren dat wanneer deze op zijn er even geen nieuwe mensen naar binnen mogen. Deze handmatige manieren van tellen kunnen goed werken, maar om het echt betrouwbaar te maken is het verstandig om volledig automatisch te tellen. Automatisch tellen levert real-time inzichten in bezoekersaantallen op. Om automatisch te tellen heeft u maar drie dingen nodig: een werkende internetverbinding, een nieuwe generatie stereo motion sensor en een tablet of scherm om de resultaten op te bekijken. Met behulp van een simpele interface kunt u in één opslag zien wat de situatie op up locatie is. En als het te druk wordt, dan krijgt u daar meteen bericht van zodat u direct kunt ingrijpen. 

Zorg voor een veilige omgeving

Er zijn momenteel op verschillende locaties verschillende regels over het maximum aantal bezoekers. Met een bezoekerstelsysteem wordt u gewaarschuwd wanneer de maximale bezettingsgraad bereikt wordt zodat u meteen kunt ingrijpen en de toestroom van bezoekers kunt remmen. Op deze manier waken we samen voor een veilige omgeving en leven we met de regels van de 1,5 meter economie.