Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Welk type schutting is het beste voor je tuin?

Bij het kiezen van een schutting voor je tuin zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Wat is het doel van de schutting? Wil je privacy, of zoek je iets meer decoratiefs? Welk materiaal wil je gebruiken? En hoeveel ben je bereid uit te geven? In deze blogpost bekijken we enkele van de populairste soorten omheiningen en helpen we je beslissen welke geschikt is voor jouw tuin.

Piketomheiningen

Pikethekken zijn een populaire keuze voor tuinen, vooral bij traditionele Nederlandse huizen. Ze zijn meestal gemaakt van hout, maar je kunt ze ook vinden in kunststof of metaal. Pikethekken zijn relatief onderhoudsarm en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een prima optie zijn als je niet veel geld aan je hek wilt uitgeven. Pikethekken bieden echter minder privacy dan andere hekwerken, dus wellicht zijn er betere keuzes als dat is wat je zoekt. 

Paneelhekken

Paneelhekken zijn een andere populaire optie voor tuinen. Ze bieden meer privacy dan piketomheiningen, maar ze zijn ook duurder en moeilijker te plaatsen. Paneelhekken zijn meestal gemaakt van hout of metaal, maar je kunt ze ook in kunststof vinden. Als je een houten paneelhek kiest, zal het meer onderhoud vergen dan een van kunststof of metaal.

Heggenhekken

Heggenhekken zijn een goede keuze als je op zoek bent naar privacy en bescherming tegen de wind. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en planten. Heggenhekken zijn moeilijker te installeren dan andere soorten hekken, maar ze kunnen een goede optie zijn als je wilt dat je tuin een natuurlijke uitstraling heeft.

Hekwerk kopen

Er zijn veel factoren om te overwegen bij het kiezen van een omheining voor je tuin. Het type hek dat je kiest moet gebaseerd zijn op je budget, de hoeveelheid privacy die je nodig hebt, en de hoeveelheid onderhoud die je bereid bent te doen. Als je niet zeker weet welk type hek geschikt is voor jouw tuin, praat dan met een hovenier of hekwerkexpert. Zij kunnen je advies geven op basis van je specifieke behoeften. Ken jij geen hekwerkexpert om advies te vragen? Neem dan eens contact op met Arfman. Zij zijn de grootste leverancier van hekwerk in Nederland.

https://www.arfman.nl/